Κυριακή 25 Απριλίου 2021

6 πολύ δημιουργικοί τρόποι να βάψετε τα πασχαλινά σας αυγά φέτος!

Η παράδοση θέλει να βάφουμε τα αυγά μας την Μεγάλη Πέμπτη με κόκκινο χρώμα, το οποίο συμβολίζει το αίμα του Χριστού.

Εμείς φέτος θέλουμε να σας δείξουμε μερικούς άλλους τρόπους, διαφορετικούς, λίγο πιο δημιουργικούς και σίγουρα πιο διασκεδαστικούς για τους μικρούς μας φίλους!

Τι λέτε, πάμε;



1. Με φυτικό λάδι και χρώματα ζαχαροπλαστικής!

Γεμίστε στο 1/3 νερό, προσθέστε 6-8 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής, προσθέστε 1 κσούπας φυτικό λάδι. Βυθίστε το αυγό σας και αφήστε το για 10'. Γυρίστε το απο την άλλη και αφήστε το για άλλα 5-10'. Βγάλτε το και τοποθετήστε το πάνω σε χαρτί κουζίνας να 'στεγνώσει΄για μερικά λεπτά. Τέλος, σκουπίστε το με χαρτί κουζίνας και έτοιμο! 






2. Με λαστιχάκια

Τυλίξτε τα αυγά σας με λαστιχάκια, αυτό θέλει λίγο υπομονή! συνδυάστε διάφορα μεγέθη. Βάψτε τα με την κλασσική βαφή για αυγά που αγοράζουμε απο τα σούπερ μάρκετ. Αφήστε τα να στεγνώσουν τελείως και τότε μόνο αφαιρέστε τα λαστιχάκια. 





3. Με ακρυλικά και πινέλο...και εξωτερικό χώρο ιδανικά!

Ιδανικά εδώ θέλουμε εξωτερικό χώρο, είναι λίγο messy ιδεά! ...αλλά τόσο διασκεδαστική! Μαζέψτε ακρυλικά και ένα πινέλο και πάμε, θα αφήσω τις εικόνες να μιλήσουν απο μόνες του εδώ...



4. Χαρτοπετσέτα και κιτ tie-dye 

Ξεκινάμε ψεκάζοντας η 'βρέχοντας' χαρτοπετσέτες η χαρτί κουζίνας με ξύδι, για να κρατήσει καλύτερα το χρώμα. Τυλίξτε τα αυγά σας με αυτό το χαρτί, όσο πιο 'τσαλακωμένο' τόσο το καλύτερο!
Και τώρα, προστατεύοντας χέρια και επιφάνεια, αρχίζει το παιχνίδι με τα χρώματα!
Θα αφήσετε τα αυγά σας για 2ωρες και τότε μπορείτε να αφαιρέσετε την χαρτοπετσέτα.








5. Με χρώματα ακουαρέλας

Βγάλτε τα χρώματα ακουαρέλας σας και πινέλα...




6. Με μαρκαδόρους

'Μουτζουρώστε' με τους μαρκαδόρους πλαστικά σακουλάκια κολατσιού και, αφού βρέξετε τα αυγά σας, περάστε τα απο πάνω για τυχαία σχέδια! Προσοχή, οι μαρκαδόροι να μην είναι πλενόμενοι!





Αυτά λοιπόν και για σήμερα!
Καλή Κυριακή να έχετε και καλή Μεγάλη Εβδομάδα!
Να περάσετε όμορφα ότι και να κάνετε
και τα λέμε πάλι σε δύο εβδομάδες!

Φιλιά!











 

Κυριακή 18 Απριλίου 2021

Tie-Dye με τα κιτ της American Crafts !

Καλημέρα crafty φίλοι του SnP!

Σήμερα θα σας δείξουμε πόσο εύκολο είναι να μεταμορφώσετε ρούχα και αξεσουάρ με το trend και του φετινού καλοκαιριού, το tie-dye!

Επιλέξαμε τα κιτ της American Crafts, αλλά η τεχνική είναι η ίδια ακόμα και εαν διαλέξετε κιτ η χρώματα άλλης εταιρίας, όπως της Tulip , της Jacquard η της Rit! Μία διαφορά ανάμεσα στα κιτ της AmericanCrafts και αυτά της Tulip είναι οτι τα μπουκαλάκια χρώματος της AC είναι έτοιμα προς χρήση ενώ στης Tulip πρέπει να προσθέσετε νερό. Και στις δύο περιπτώσεις ανακατεύουμε καλά πριν την χρήση!



Λοιπόν, ας ξεκινησούμε με τα βασικά! Τι θα χρειαστείτε: επειδή τα χρώματα αυτά είναι μόνιμα, θα χρειαστεί να προστατέψετε την επιφάνεια εργασίας σας είτε με κάποιο τραπεζομάντηλο μίας χρήσης είτε με κάποια  ψησταριά μίας χρήσης, αλλά εννοείται οτι οτιδήποτε άλλο παρόμοιο θα είναι οκ! 

Το επόμενο, και πολύ βασικό βήμα, είναι να διαλέξετε τι θα 'βάψετε' και να το πλύνετε πριν ξεκινήσετε! Τα κιτ της American Crafts έχουν αρκετό χρώμα για 36 projects, οπότε μαζέψτε ότι βαμβακερό η μεικτό μπλουζάκι, φούτερ, παντελόνι φόρμας, κάλτσες, τσάντες, φουλάρι, πετσέτες κτλ έχετε και πάμε! Βέβαια, όπως και τα κιτ της Tulip, έτσι και αυτά της AmericanCrafts, εφόσον ανοιχτούν έχουν διάρκεια ζωής 3 ημέρες οπότε μην μου αγχώνεστε!


Εφόσον έχετε διαλέξει τα είδη που θα βάψετε, τώρα πρέπει να διαλέξετε το σχέδιο σας και ανάλογα να χρησιμοποιήσετε τα λαστιχάκια που σας παρέχει το κιτ. Στο board μας στο Pinterest έχουμε πολλές ιδέες οπότε ρίξτε μια ματιά πριν ξεκινήσετε!

Και τώρα ξεκινάει το ωραίο κομμάτι!


 ...επιλέξτε τα χρώματα που θέλετε για κάθε σχέδιο και είδος 


και πάμε!

ΥΓ ... σιγουρευτείτε οτι έχετε βάλει χρώμα και απο τις δύο πλευρές

Τα χρώματα σε αυτό το σημείο μπορεί να σας φαίνονται πολύ έντονα, αυτό θα αλλάξει αφού μείνει το χρώμα και σταθεροποιηθεί. 
Τώρα θα πρέπει να αφήσετε τα καινούρια σας πια είδη να μείνουν όλο το βράδυ σε εξωτερικό χώρο ώστε το χρώμα να 'κάτσει', ιδανικά πάνω απο 12ωρες!  Αφού γίνει αυτό, βγάλτε τα λαστιχάκια, φορώντας γάντια μίας χρήσης, και βάλτε τα είτε στο στεγνωτήριο εαν έχετε για 20', είτε σιδερώστε τα με το σίδερο, στο δυνατό για βαμβακερά, για 15λεπτά περίπου. Τέλος, βάλτε τα στο πλυντήριο όλα μαζί, και χωρίς άλλα ρούχα, στο απλό καθημερινό σας πρόγραμμα. Αφού στεγνώσουν είναι έτοιμα! 😀💥

...ενα μπλουζάκι με σχέδιο bullseye

...και σχέδιο ρίγες για δύο τσαντάκια


Εύκολο δεν ήταν;...απλά θέλει λίγο υπομονή μέχρι να δείτε τις δημιουργίες σας ολοκληρωμένες, ειδάλλως  είναι πολύ απλό αλλά και πολύ διασκεδαστικό! Φοβερή ιδέα για παιδικό πάρτι, όλα τα παιδιά να φτιάξουν το δικό τους μπλουζάκι η τσαντάκι, η κάλτσες!

Μην ξεχάσετε να ρίξετε μία ματιά στο Pinterest για περισσότερες ιδέες!

Αυτά λοιπόν και για αυτήν την Κυριακή, 
τα λέμε πάλι την επόμενη!
Μέχρι τότε να προσέχετε.
Φιλιά!

 










 













Σάββατο 10 Απριλίου 2021

Φτιάξτε πασχαλινά καλάθια για όλους!

Σε 3 εβδομάδες είναι Κυριακή του Πάσχα, και πάλι πως πέρασε έτσι ο καιρός δεν ξέρουμε! 😋


Σήμερα λοιπόν θα σας δείξουμε κάποιες προτάσεις μας για πασχαλινά καλαθάκια δώρου, τα οποία μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι με υλικά που ίσως και να έχετε ήδη!

Θα ξεκινήσουμε με το all-time αγαπημένο των παιδιών, το καλαθάκι απο συσκευασία αυγών...Δώστε τους ακρυλικά χρώματα και αφήστε τα να το ευχαριστηθούν! Στολίστε το καπάκι με κορδέλα η και διακοσμητικά, γεμίστε το σοκολατάκια και έτοιμο!


Τυλίξτε ένα κουτί με λουλουδάτο ύφασμα...για ένα πολύ ανοιξιάτικο αποτέλεσμα!


Βάψτε λευκό σκοινί σε ότι χρώμα θέλετε, με τις βαφές Rit, και με κόλλα σιλικόνης κολλήστε το σε ένα οποιοδήποτε καλάθι, ακόμα και σε ένα μεγάλο πλαστικό δοχείο, και έτοιμη η μοναδική συσκευασία σας!


Βάψτε ψάθινα καλάθια με χρώμα κιμωλίας και με αυτοκόλλητα γράμματα και καλή κόλλα προσωποποιήστε τα! 



Φτιάξτε τα δικά σας λουλούδια η διαλέξτε έτοιμα και στολίστε το καλάθι σας, με τέτοιο αποτέλεσμα είμαστε σίγουροι οτι το δώρο σας θα μείνει στολισμένο για πολύ καιρό!



Με κλωστή κεντήματος στολίστε το χερούλι ενός καλαθιού στα αγαπημένα χρώματα του παραλήπτη σας και είμαστε σίγουροι οτι θα συγκινηθεί πολύ με την σκέψη σας...




Και για το τέλος, κρατήσαμε άλλη μία αγαπημένη ιδέα όλων!
Τα γύαλινα βαζάκια, γεμάτα σοκολατάκια...

Μπορείτε να τα βάψετε με χρώμα κιμωλίας...


Να τα διακοσμήσετε με πασχαλινά scrapbooking διακοσμητικά...


η να βάψετε πλαστικά ζωάκια και να τα κολλήσετε στο καπάκι για μία πιο φαν διακόσμηση!



Αυτά λοιπόν για σήμερα!
Και με τόσα σοκολατάκια σε όλες αυτές τις φωτογραφίες μου άνοιξε η όρεξη!
Για σοκολάτα αλλά και για δημιουργία!

Τα λέμε πάλι την επόμενη Κυριακή!
Μέχρι τότε να είστε όλοι καλά,
φιλιά!
















 

Κυριακή 4 Απριλίου 2021

Άνοιξη = ανανέωση της γκαρνταρόμπας μας!

 Με όλες τις επιλογές που υπάρχουν πλέον για ζωγραφική/χρώμα σε ύφασμα, το να ανανεώσουμε η να μεταμορφώσουμε βαμβακερά ρούχα και αξεσουάρ ποτέ δεν ήταν πιο εύκολο!

Απο ακρυλικά χρώματα, μελάνια για σφράγιση, μαρκαδόρους και μολύβια, μέχρι βαφές, οι εφαρμογές είναι ατελείωτες!


Σήμερα θα σας δείξω δύο φοβερές ιδέες! Μία με μαρκαδόρους για ύφασμα και μία με ακρυλικά για ύφασμα, και οι δύο σε παπούτσια αλλά εννοείται οτι με την ίδια λογική μπορείτε να ζωγραφίσετε σε οτιδήποτε άλλο βαμβακερό: τσάντες, τραπεζομάντηλα, κτλ.

Λοιπόν, πάμε για την πρώτη ιδέα!

Πάρτε άσπρα βαμβακερά παπούτσια, μολύβι και μαρκαδόρους και ξεκινάμε με το να σχεδιάσουμε πάνω στα παπούτσια το σχέδιο μας...απο λουλούδια μέχρι αφαιρετικά σχέδια, ότι κάνετε κέφι βασικά! (Θα βοηθούσε ίσως να φτιάξετε ένα πρόχειρο σε χαρτί και μετά να το περάσετε στο ύφασμα)


Αφού λοιπόν σχεδιάσετε, αποφασίστε τι χρώματα θα χρησιμοποιήσετε και που και ξεκινήστε με ένα χρώμα κάθε φορά ώστε να είστε σίγουροι οτι είναι όπως το θέλετε!


Φανερά επηρεασμένη απο την Marimmeko, και εαν αποφασίσετε να αντιγράψετε το συγκεκριμένο σχέδιο, μπορείτε να συνεχίσετε προσθέτοντας μπλέ ρίγες στα παπούτσια σας! 
Επιλέξετε το πάχος τους, και σχεδιάστε τες πριν τις χρωματίσετε.



Και αυτό ήταν! Εγώ προσωπικά τα ερωτεύτηκα τα συγκεκριμένα και ανυπομονώ να φτιάξω και εγώ ενα παρόμοιο ζευγάρι! Εσάς, πως σας φαίνονται;

...απο την Cathy Attix


Πάμε τώρα στην δεύτερη ιδέα μας: με ακρυλικά χρώματα για ύφασμα - εαν έχετε ακρυλικά χρώματα μπορείτε να τα μετατρέψετε σε ακρυλικά για ύφασμα με τον μετατροπέα της DecoArt . Πάλι με την ίδια λογική, σχεδιάστε με ένα μολύβι το σχέδιο σας σε χαρτί και έπειτα αντιγράψτε το στην επιφάνεια σας, στην συγκεκριμένη περίπτωση ένα ζευγάρι καλοκαιρινά υφασμάτινα σανδάλια...
Διαλέξτε τα χρώματα σας και ένα κατάλληλο πινέλο και ξεκινάμε!

Ένα tip είναι να περάσετε με λίγο ασετόν την επιφάνεια σας πριν ξεκινήσετε για να 'εισχωρήσει' καλύτερα το χρώμα...ευχαριστούμε Sonja Stevens!
Επίσης, θα βρείτε στο λίνκ της Sonja και το σχέδιο που χρησιμοποιήσε εαν θέλετε να το τυπώσετε και αντιγράψετε! Εδώ θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε και τα μολύβια μεταφοράς εικόνας για μεγαλύτερη ευκολία😉.




Να αφήνετε την μπογιά να στεγνώνει καλά ανάμεσα στα χρώματα... και ιδανικά, να χρησιμοποιείτε το σωστό πινέλο για κάθε σχέδιο!

Et voila! Μα δεν είναι τέλεια;




Βγάλτε λοιπόν ότι άσπρο υφασμάτινο αξεσουάρ έχετε στην ντουλάπα σας και οργανωθείτε! Η φετινή άνοιξη θα είναι εξτρα δημιουργική και πολύχρωμη!

Αυτά λοιπόν και για σήμερα!
Θα τα πούμε πάλι την επόμενη εβδομάδα!
Μέχρι τότε...
φιλιά!