Κυριακή 18 Απριλίου 2021

Tie-Dye με τα κιτ της American Crafts !

Καλημέρα crafty φίλοι του SnP!

Σήμερα θα σας δείξουμε πόσο εύκολο είναι να μεταμορφώσετε ρούχα και αξεσουάρ με το trend και του φετινού καλοκαιριού, το tie-dye!

Επιλέξαμε τα κιτ της American Crafts, αλλά η τεχνική είναι η ίδια ακόμα και εαν διαλέξετε κιτ η χρώματα άλλης εταιρίας, όπως της Tulip , της Jacquard η της Rit! Μία διαφορά ανάμεσα στα κιτ της AmericanCrafts και αυτά της Tulip είναι οτι τα μπουκαλάκια χρώματος της AC είναι έτοιμα προς χρήση ενώ στης Tulip πρέπει να προσθέσετε νερό. Και στις δύο περιπτώσεις ανακατεύουμε καλά πριν την χρήση!



Λοιπόν, ας ξεκινησούμε με τα βασικά! Τι θα χρειαστείτε: επειδή τα χρώματα αυτά είναι μόνιμα, θα χρειαστεί να προστατέψετε την επιφάνεια εργασίας σας είτε με κάποιο τραπεζομάντηλο μίας χρήσης είτε με κάποια  ψησταριά μίας χρήσης, αλλά εννοείται οτι οτιδήποτε άλλο παρόμοιο θα είναι οκ! 

Το επόμενο, και πολύ βασικό βήμα, είναι να διαλέξετε τι θα 'βάψετε' και να το πλύνετε πριν ξεκινήσετε! Τα κιτ της American Crafts έχουν αρκετό χρώμα για 36 projects, οπότε μαζέψτε ότι βαμβακερό η μεικτό μπλουζάκι, φούτερ, παντελόνι φόρμας, κάλτσες, τσάντες, φουλάρι, πετσέτες κτλ έχετε και πάμε! Βέβαια, όπως και τα κιτ της Tulip, έτσι και αυτά της AmericanCrafts, εφόσον ανοιχτούν έχουν διάρκεια ζωής 3 ημέρες οπότε μην μου αγχώνεστε!


Εφόσον έχετε διαλέξει τα είδη που θα βάψετε, τώρα πρέπει να διαλέξετε το σχέδιο σας και ανάλογα να χρησιμοποιήσετε τα λαστιχάκια που σας παρέχει το κιτ. Στο board μας στο Pinterest έχουμε πολλές ιδέες οπότε ρίξτε μια ματιά πριν ξεκινήσετε!

Και τώρα ξεκινάει το ωραίο κομμάτι!


 ...επιλέξτε τα χρώματα που θέλετε για κάθε σχέδιο και είδος 


και πάμε!

ΥΓ ... σιγουρευτείτε οτι έχετε βάλει χρώμα και απο τις δύο πλευρές

Τα χρώματα σε αυτό το σημείο μπορεί να σας φαίνονται πολύ έντονα, αυτό θα αλλάξει αφού μείνει το χρώμα και σταθεροποιηθεί. 
Τώρα θα πρέπει να αφήσετε τα καινούρια σας πια είδη να μείνουν όλο το βράδυ σε εξωτερικό χώρο ώστε το χρώμα να 'κάτσει', ιδανικά πάνω απο 12ωρες!  Αφού γίνει αυτό, βγάλτε τα λαστιχάκια, φορώντας γάντια μίας χρήσης, και βάλτε τα είτε στο στεγνωτήριο εαν έχετε για 20', είτε σιδερώστε τα με το σίδερο, στο δυνατό για βαμβακερά, για 15λεπτά περίπου. Τέλος, βάλτε τα στο πλυντήριο όλα μαζί, και χωρίς άλλα ρούχα, στο απλό καθημερινό σας πρόγραμμα. Αφού στεγνώσουν είναι έτοιμα! 😀💥

...ενα μπλουζάκι με σχέδιο bullseye

...και σχέδιο ρίγες για δύο τσαντάκια


Εύκολο δεν ήταν;...απλά θέλει λίγο υπομονή μέχρι να δείτε τις δημιουργίες σας ολοκληρωμένες, ειδάλλως  είναι πολύ απλό αλλά και πολύ διασκεδαστικό! Φοβερή ιδέα για παιδικό πάρτι, όλα τα παιδιά να φτιάξουν το δικό τους μπλουζάκι η τσαντάκι, η κάλτσες!

Μην ξεχάσετε να ρίξετε μία ματιά στο Pinterest για περισσότερες ιδέες!

Αυτά λοιπόν και για αυτήν την Κυριακή, 
τα λέμε πάλι την επόμενη!
Μέχρι τότε να προσέχετε.
Φιλιά!

 










 













Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου