Κυριακή 4 Απριλίου 2021

Άνοιξη = ανανέωση της γκαρνταρόμπας μας!

 Με όλες τις επιλογές που υπάρχουν πλέον για ζωγραφική/χρώμα σε ύφασμα, το να ανανεώσουμε η να μεταμορφώσουμε βαμβακερά ρούχα και αξεσουάρ ποτέ δεν ήταν πιο εύκολο!

Απο ακρυλικά χρώματα, μελάνια για σφράγιση, μαρκαδόρους και μολύβια, μέχρι βαφές, οι εφαρμογές είναι ατελείωτες!


Σήμερα θα σας δείξω δύο φοβερές ιδέες! Μία με μαρκαδόρους για ύφασμα και μία με ακρυλικά για ύφασμα, και οι δύο σε παπούτσια αλλά εννοείται οτι με την ίδια λογική μπορείτε να ζωγραφίσετε σε οτιδήποτε άλλο βαμβακερό: τσάντες, τραπεζομάντηλα, κτλ.

Λοιπόν, πάμε για την πρώτη ιδέα!

Πάρτε άσπρα βαμβακερά παπούτσια, μολύβι και μαρκαδόρους και ξεκινάμε με το να σχεδιάσουμε πάνω στα παπούτσια το σχέδιο μας...απο λουλούδια μέχρι αφαιρετικά σχέδια, ότι κάνετε κέφι βασικά! (Θα βοηθούσε ίσως να φτιάξετε ένα πρόχειρο σε χαρτί και μετά να το περάσετε στο ύφασμα)


Αφού λοιπόν σχεδιάσετε, αποφασίστε τι χρώματα θα χρησιμοποιήσετε και που και ξεκινήστε με ένα χρώμα κάθε φορά ώστε να είστε σίγουροι οτι είναι όπως το θέλετε!


Φανερά επηρεασμένη απο την Marimmeko, και εαν αποφασίσετε να αντιγράψετε το συγκεκριμένο σχέδιο, μπορείτε να συνεχίσετε προσθέτοντας μπλέ ρίγες στα παπούτσια σας! 
Επιλέξετε το πάχος τους, και σχεδιάστε τες πριν τις χρωματίσετε.Και αυτό ήταν! Εγώ προσωπικά τα ερωτεύτηκα τα συγκεκριμένα και ανυπομονώ να φτιάξω και εγώ ενα παρόμοιο ζευγάρι! Εσάς, πως σας φαίνονται;

...απο την Cathy Attix


Πάμε τώρα στην δεύτερη ιδέα μας: με ακρυλικά χρώματα για ύφασμα - εαν έχετε ακρυλικά χρώματα μπορείτε να τα μετατρέψετε σε ακρυλικά για ύφασμα με τον μετατροπέα της DecoArt . Πάλι με την ίδια λογική, σχεδιάστε με ένα μολύβι το σχέδιο σας σε χαρτί και έπειτα αντιγράψτε το στην επιφάνεια σας, στην συγκεκριμένη περίπτωση ένα ζευγάρι καλοκαιρινά υφασμάτινα σανδάλια...
Διαλέξτε τα χρώματα σας και ένα κατάλληλο πινέλο και ξεκινάμε!

Ένα tip είναι να περάσετε με λίγο ασετόν την επιφάνεια σας πριν ξεκινήσετε για να 'εισχωρήσει' καλύτερα το χρώμα...ευχαριστούμε Sonja Stevens!
Επίσης, θα βρείτε στο λίνκ της Sonja και το σχέδιο που χρησιμοποιήσε εαν θέλετε να το τυπώσετε και αντιγράψετε! Εδώ θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε και τα μολύβια μεταφοράς εικόνας για μεγαλύτερη ευκολία😉.
Να αφήνετε την μπογιά να στεγνώνει καλά ανάμεσα στα χρώματα... και ιδανικά, να χρησιμοποιείτε το σωστό πινέλο για κάθε σχέδιο!

Et voila! Μα δεν είναι τέλεια;
Βγάλτε λοιπόν ότι άσπρο υφασμάτινο αξεσουάρ έχετε στην ντουλάπα σας και οργανωθείτε! Η φετινή άνοιξη θα είναι εξτρα δημιουργική και πολύχρωμη!

Αυτά λοιπόν και για σήμερα!
Θα τα πούμε πάλι την επόμενη εβδομάδα!
Μέχρι τότε...
φιλιά!Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου