Κυριακή, 25 Απριλίου 2021

6 πολύ δημιουργικοί τρόποι να βάψετε τα πασχαλινά σας αυγά φέτος!

Η παράδοση θέλει να βάφουμε τα αυγά μας την Μεγάλη Πέμπτη με κόκκινο χρώμα, το οποίο συμβολίζει το αίμα του Χριστού.

Εμείς φέτος θέλουμε να σας δείξουμε μερικούς άλλους τρόπους, διαφορετικούς, λίγο πιο δημιουργικούς και σίγουρα πιο διασκεδαστικούς για τους μικρούς μας φίλους!

Τι λέτε, πάμε;1. Με φυτικό λάδι και χρώματα ζαχαροπλαστικής!

Γεμίστε στο 1/3 νερό, προσθέστε 6-8 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής, προσθέστε 1 κσούπας φυτικό λάδι. Βυθίστε το αυγό σας και αφήστε το για 10'. Γυρίστε το απο την άλλη και αφήστε το για άλλα 5-10'. Βγάλτε το και τοποθετήστε το πάνω σε χαρτί κουζίνας να 'στεγνώσει΄για μερικά λεπτά. Τέλος, σκουπίστε το με χαρτί κουζίνας και έτοιμο! 


2. Με λαστιχάκια

Τυλίξτε τα αυγά σας με λαστιχάκια, αυτό θέλει λίγο υπομονή! συνδυάστε διάφορα μεγέθη. Βάψτε τα με την κλασσική βαφή για αυγά που αγοράζουμε απο τα σούπερ μάρκετ. Αφήστε τα να στεγνώσουν τελείως και τότε μόνο αφαιρέστε τα λαστιχάκια. 

3. Με ακρυλικά και πινέλο...και εξωτερικό χώρο ιδανικά!

Ιδανικά εδώ θέλουμε εξωτερικό χώρο, είναι λίγο messy ιδεά! ...αλλά τόσο διασκεδαστική! Μαζέψτε ακρυλικά και ένα πινέλο και πάμε, θα αφήσω τις εικόνες να μιλήσουν απο μόνες του εδώ...4. Χαρτοπετσέτα και κιτ tie-dye 

Ξεκινάμε ψεκάζοντας η 'βρέχοντας' χαρτοπετσέτες η χαρτί κουζίνας με ξύδι, για να κρατήσει καλύτερα το χρώμα. Τυλίξτε τα αυγά σας με αυτό το χαρτί, όσο πιο 'τσαλακωμένο' τόσο το καλύτερο!
Και τώρα, προστατεύοντας χέρια και επιφάνεια, αρχίζει το παιχνίδι με τα χρώματα!
Θα αφήσετε τα αυγά σας για 2ωρες και τότε μπορείτε να αφαιρέσετε την χαρτοπετσέτα.
5. Με χρώματα ακουαρέλας

Βγάλτε τα χρώματα ακουαρέλας σας και πινέλα...
6. Με μαρκαδόρους

'Μουτζουρώστε' με τους μαρκαδόρους πλαστικά σακουλάκια κολατσιού και, αφού βρέξετε τα αυγά σας, περάστε τα απο πάνω για τυχαία σχέδια! Προσοχή, οι μαρκαδόροι να μην είναι πλενόμενοι!

Αυτά λοιπόν και για σήμερα!
Καλή Κυριακή να έχετε και καλή Μεγάλη Εβδομάδα!
Να περάσετε όμορφα ότι και να κάνετε
και τα λέμε πάλι σε δύο εβδομάδες!

Φιλιά! 

3 σχόλια :