Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

December Daily Frenzy !

Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά: τι είναι το December Daily ;

Το December Daily είναι ένα μίνι άλμπουμ, μέσα στο οποίο εξιστορούμε τις γιορτινές ημέρες του Δεκεμβρίου, “αιχμαλωτίζουμε” το πνεύμα των ημερών αυτών με την βοήθεια φωτογραφιών και ιστοριών, κάθε μέρα! 
Πολλοί καταγράφουν τις 25 μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα, άλλοι πάνε μέχρι την Πρωτοχρονιά και εδώ στην Ελλάδα ξέρω πολλές φίλες μου που το συνεχίζουν μέχρι τα Θεοφάνεια!

Η Ali Edwards είναι αυτή που το ξεκίνησε πριν από 10χρόνια περίπου και από τότε είναι πλέον θεσμός για πολύ κόσμο!
Να φανταστείτε οι περισσότερες έχουμε ήδη παραγγείλει τα κιτ μας από τον Σεπτέμβριο!
Και εννοείται ότι δεν φτιάχνει κιτ μόνο η Ali Edwards αλλά πλέον όλες οι εταιρίες scrapbooking.


Αφού λοιπόν μιλήσαμε για το τι είναι το DecemberDaily, ας δούμε τι περιέχει, συνήθως, το κιτ του: ένα άλμπουμ, με διάσταση συνήθως 22 x 24 εκ. ή αλλιώς 6 x 8 in, που περιέχει διαφάνειες. Οι διαφάνειες είναι θήκες σε διάφορα μεγέθη για φωτογραφίες αλλά και τις κάρτες για το journaling (την ιστορία της φωτογραφίας). 



Οι κάρτες αυτές είναι συνήθως που δίνουν το ύφος στο άλμπουμ μας. Άλλοι τις προτιμούμε στα κλασσικά χριστουγεννιάτικα χρώματα, και άλλοι σε πιο εναλλακτικά, το ροζ παίζει πολύ κάθε χρόνο! Άλλοι τις θέλουμε φορτωμένες με σχέδια ή λέξεις, άλλοι τις προτιμούμε πιο απλές, λίγο σαν το σκανδιναβικό στυλ στην διακόσμηση του σπιτιού.

Σε γενικές γραμμές αυτά είναι τα απαραίτητα. Δυστυχώς ή ευτυχώς, όμως, η καταναλωτική μας μανία εν όψει των Χριστουγέννων μας “αναγκάζει” να εμπλουτίσουμε το κιτ μας με διακοσμητικά, γράμματα, αυτοκόλλητα και ό,τι άλλο χωράει το μυαλό σας και το πορτοφόλι σας!



Όπως και να έχει, με άλμπουμ και διαφάνειες ή χωρίς, αλλά με ένα χειροποίητο άλμπουμ στις σελίδες του οποίου θα κολλάτε τις φωτογραφίες σας και θα καταγράφετε την ιστορία σας, το σημαντικό είναι να καταγράψετε τις στιγμές αυτές, καλές και άσχημες! Πιστέψτε με, αυτό μόνο! Και για εσάς αλλά και για τα παιδιά σας!

Δείτε μερικές ιδέες που βρήκα στο pinterest...




Και αφού είμαστε ακόμη στις αρχές του μήνα, προλαβαίνετε να αρχίσετε!
Πιάστε λοιπόν τα χαρτάκια σας και ξεκινήστε!

Αυτά λοιπόν για αυτήν την εβδομάδα!
Καλό μήνα να έχουμε και τα λέμε πάλι σύντομα!
Φιλιά!










Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου