Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2019

Flower Container Revamp by Natassa Blazaki


Καλή Κυριακή αγαπημένες φίλες και φίλοι του Scraps N Pieces!

Είμαστε και πάλι μαζί σας για να σας δώσουμε έμπνευση για δημιουργία και ιδέες για το πως να αξιοποιήσετε παλιά αντικείμενα που έχετε καταχωνιάσει στο σπίτι, αλλά διστάζετε να τα πετάξετε.

Ε λοιπόν, καλά κάνατε και τα κρατήσατε ως τώρα κι ήρθε η στιγμή να τα μεταμορφώσετε και να τους δώσετε νέα ζωή και θέση στο σπίτι!

Εδώ και πολλά χρόνια είχα φυλαγμένες κάτι παλιές δερμάτινες ζώνες, που εννοείται πως τις είχα φορέσει κι ευχαριστηθεί με την ψυχή μου, ώσπου φθάρηκαν και κατέληξαν παραχωμένες στο βάθος ενός συρταριού. Επίσης, ένα παλιό κασπό που σκονιζόταν κάτι αιώνες στο μπαλκόνι ήταν ό,τι έπρεπε για βάση…
Και χωρίς να σας κρατάω σε αγωνία, να πως τα συνδύασα όλα μαζί κι έφτιαξα ένα νέο διακοσμητικό για το σπίτι μου.Αρχικά, μέτρησα το ύψος του κασπό κι έκοψα σε λωρίδες τις τρεις παλιές ζώνες. Εννοείται πως κράτησα τις αγκράφες για κάποιο άλλο project

Κόλλησα τα κομμάτια πάνω στο κασπό, χρησιμοποιώντας μια πολύ δυνατή κόλλα. Τα σταθεροποίησα με χαρτοταινία και περίμενα υπομονετικά ώσπου να στεγνώσει καλά η κόλλα.


Μετά, με αυτοξηρούμενο πηλό, έπλασα δυο κορδόνια που τα πλάτυνα λίγο και τα κόλλησα γύρω από τις ζώνες σαν «στεφάνια». Τα στερέωσα με Heavy Body Gel και άφησα τον πηλό να στεγνώσει πολύ καλά.


Στη συνέχεια, χρησιμοποίησα χρώματα κιμωλίας, σε μια ουδέτερη και σχετικά σκούρα απόχρωση, και πέρασα ένα χέρι όλο το αντικείμενο μέσα κι έξω. Επειδή δεν είχα ακριβώς το χρώμα που ήθελα, δημιούργησα την επιθυμητή απόχρωση χρησιμοποιώντας και κάποια ακρυλικά. Τα DecoArt Chalky Finish και τα Traditions συνδυάζονται άψογα!Το Traditions True Gold της DecoArt, είναι πλούσιο και πολύ καλυπτικό. Πέρασα με αυτό τα «στεφάνια» αλλά και το εσωτερικό του κασπό.

Σειρά είχε το Crackle Medium. Το εφάρμοσα σε όλη την επιφάνεια εξωτερικά, εκτός από τα σημεία που είχα βάψει με χρυσό. Άφησα να στεγνώσει πολύ καλά. 
Στη συνέχεια πέρασα ένα ανοιχτό γαλάζιο χρώμα, το οποίο κρακελάρισε και φάνηκε από κάτω το πιο σκούρο χρώμα. Σε κάποια σημεία, έξυσα λίγο για να φανεί περισσότερο το από κάτω χρώμα.
Όταν το χρώμα στέγνωσε καλά, πέρασα ένα χέρι Soft Touch Varnish, για να προστατεύσω το κρακελάρισμα.
Κι επειδή το ξέρετε πόσο μου αρέσουν οι vintage και grunge επιφάνειες, έφτιαξα ένα glaze με καφέ χρώμα το οποίο ανακάτεψα με το Traditions Extender για να κρατήσω νωπό το χρώμα περισσότερη ώρα και να μπορέσω να το δουλέψω σαν πατίνα. Πέρασα σταδιακά την πατίνα πάνω στην επιφάνεια και σκούπιζα απαλά ώστε ίσα ίσα να αφήσω λίγη «βρομιά» του χρόνου.

Ιδού το τελικό αποτέλεσμα κι από κοντά. Ελπίζω να το ευχαριστηθείτε και να πάρετε ιδέες για τις δικές σας δημιουργίες.

Κι ένα tip: Μέσα στο κασπό έκρυψα ένα μικρότερο βάζο, μέσα στο οποίο έβαλα νερό για να μη διψάνε τα λουλουδάκια μου!Μην περιμένετε ούτε λεπτό! 
Η πρόκλησή μας είναι ανοιχτή μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.

Πάρτε λοιπόν τα χρώματα και τα πινέλα σας και ζωντανέψτε ένα παλιό αντικείμενο. Ανεβάστε το στην πρόκληση και δείξτε μας τι φτιάχνουν τα χρυσά σας χεράκια!
Υλικά

Everlasting, Serene, Carbon
Raw Umber, Quinacridon Gold, 
Transparent Yellow Iron Oxide
True Gold

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου