Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Wooden Chairs and Barrel Stool Upcycling by Myrto


Όπως πολλοί από εσάς αναγνώστες μου ξέρετε, πέρσι νοικιάσαμε ένα πανέμορφο στούντιο στην Κύμη. Βρίσκεται σε καταπληκτική τοποθεσία, έχει πολύ καλή αύρα και το αγαπώ πολύ. Το μόνο πρόβλημα μου ήταν η εσωτερική διακόσμηση αφού ήταν όπως τα περισσότερα επιπλωμένα καλοκαιρινά σπίτια. Ένα συνονθύλευμα από ετερόκλητα αντικείμενα που ναι μεν χρηστικά είναι, αλλά...... Το μόνο που θα σας πω είναι ότι είχε μουσταρδί τοίχους, μπορντώ και γκρι λεπτομέρειες και επίπλωση στο κυκλαδίτικο  λευκό με  μπλε. Καταλαβαίνετε! Ευτυχώς οι ιδιοκτήτες είναι φοβεροί άνθρωποι και ακόμα και όταν δεν καταλάβαιναν γιατί δεν μου άρεσαν τα έπιπλα τους, δεν έφεραν αντίρρηση σε τίποτα!


Φυσικά το ταμείο ήταν μείον, οπότε πριν βγω για ψώνια, "ψώνισα" στο υπόγειο.  Εντάξει η αλήθεια είναι ότι είχε  τα περισσότερα μερικά πράγματα από όσα χρειαζόμασταν. Μεταξύ άλλων, ξετρύπωσα μια τετράδα καρέκλες, αγορασμένες κάποια στιγμή για την βεράντα (και ξεχασμένες πολλά χρόνια στην βεράντα όπως βλέπετε) και ένα από εκείνα τα μεταλλικά σκαμπό βαρελάκια που το ογδόντα ήταν πολύ στην μόδα. Έβαλα τον καλό μου να μου τα ανεβάσει στο στούντιο. Και όχι αυτή τη φορά δεν γκρίνιαξε, αφού και απασχολημένη με είχε, και χαρούμενη και δεν μου έδωσε την πιστωτική του να πάω για ψώνια!
Ακούστε λοιπόν πόσο εύκολα τα μεταμόρφωσα. Τα καθάρισα όλα από τις σκόνες με μερικά μωρομάντηλα (ναι οκ δεν είναι σωστό, αλλά όμως είναι γρήγορο και δουλεύει). Μετά πέρασα την καρέκλα ένα χέριChalky Finish Rustic, με "άτσαλο" τρόπο για να δημιουργήσω μια "grunge" βάση. Για όσους με διαβάζουν πρώτη φορά - γιατί οι υπόλοιποι σίγουρα το έχουν πλέον εμπεδώσει-, η σειρά χρωμάτων κιμωλίας της Deco Art, πιάνει σε όλες τις επιφάνειες και δεν χρειάζεται τρίψιμο, αστάρωμα και τα διάφορα που κάναμε παλιά και βαριόμασταν να βάψουμε. Τώρα τα πράγματα είναι απλά. Σκουπίζεις το έπιπλο με το μωρομαντηλο, βάφεις, αφήνεις λίγη ώρα να στεγνώσει και τέλος. Η δουλειά έγινε!
Μέχρι να κάνω και τις 4 καφέ, η πρώτη καρέκλα είχε στεγνώσει και έτσι την βάφτισα "η καρέκλα τους γραφείου μου" και την έβαψα κόκκινη με Chalky Finish Romance. Τις υπόλοιπες, τις έβαψα παλαιωμένο λευκό με Chalky Finish Lace, αλλά φωτό θα σας βγάλω άμα ξαναπάω στην Κύμη, γατί δεν έχω καμία καλή.


Ευτυχώς τα Chalky Finish πιάνουν κατευθείαν και στο μέταλλο, οπότε σε DT είχα μεταμορφώσει και το βαρελάκι μου. Ένα χέρι Chalky finish Inheritance και τα αρκουδάκια εξαφανίστηκαν. Μετά του έκανα λίγο dry brushing με το πινέλο που είχε πάνω καφέ από τις καρέκλες για να δώσω την βιομηχανική όψη. Ένα στενσιλ και λίγο από το κόκκινο, συμπλήρωσε την εικόνα! Και τα δύο ομορφαίνουν το στούντιο στην Κύμη! Και αν προσέξετε λίγο την φωτογραφία, έκανα και στην καρέκλα στένσιλ. Διαβάζετε τι γράφει?


Φιλιά μέχρι την επόμενη ανάρτηση! Και καλά βαψίματα!

1 σχόλιο :