Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Voyage Beneath the Sea - Κατασκευή Scrapbooking Tag


Σήμερα σας έχουμε ένα tutorial βήμα βήμα από την Τατιάνα. Ήταν η συμμετοχή του Scraps n Pieces, στο φθινοπωρινό τεύχος του περιοδικού Creativity. Μπορείτε να το βρείτε στα περίπτερα σε όλη την Ελλάδα και έχει πολύ όμορφες δημιουργίες. 


Πάμε στα δικά μας όμως. Η Τατιάνα χρησιμοποίησε την συλλογή της Graphic 45 Voyage Beneath the Sea και έφτιαξε ένα πανέμορφο tag. 
Λίστα με όλα τα υλικά που χρησιμοποίησε, θα βρείτε στο τέλος του ποστ.Και ο λόγος στην Τατιάνα:


   1.  Για βάση διαλέγουμε kraft board. Είναι ανθεκτικό, κόβεται εύκολα και είναι όμορφο ακόμα και χωρίς επεμβάσεις! Σχεδιάζουμε και κόβουμε ένα μεγάλο tag. Το δικό μου έχει διάσταση 22 x 13 cm

   2. Κόβουμε ένα ακόμα tag, ελάχιστα μικρότερο, από το χαρτί scrapbooking που έχουμε επιλέξει για βάση. Επίσης από το χαρτί αυτό, κόβουμε μια λωρίδα διάστασης 30,5 x 4.5 cm, για να φτιάξουμε τη ροζέτα. Στο σημείο αυτό επιλέγουμε από την συλλογή μας και τα βασικά die-cuts που θα χρησιμοποιήσουμε, όπως εικόνες, τίτλους κλπ


3. Με τη βοήθεια του paper distresser «χαλάμε» τις άκρες  από όλα τα κομμάτια που κόψαμε και στην συνέχεια τα παλαιώνουμε με μελάνι νερού στο χρώμα vintage photo


Η  διαδικασία αυτή όχι μόνο δίνει βάθος και διάσταση στο κάθε κομματάκι, αλλά θα δώσει στην σύνθεση μας μια πιο «οργανική» εμφάνιση! Αν δεν έχουμε το ειδικό εργαλείο, χρησιμοποιούμε την λάμα ενός ψαλιδιού με πολύ προσοχή για να μην σκίσουμε το χαρτί αλλά και φυσικά να μην κοπούμε!      4. Χρησιμοποιούμε τo scoring board για κάνουμε την πίκμανση στο χαρτί της ροζέτας ανά 1 cmΑν δεν διαθέτουμε χρησιμοποιούμε απλό χάρακα και bone folder Διπλώνουμε εναλλάξ μια καλή και μια ανάποδη, μέχρι να φτιάξουμε ένα «ακορντεόν».  Σχηματίζουμε τη ροζέτα κολλώντας τις δύο άκρες μεταξύ τους.


     5.       Φτιάχνουμε την σύνθεση μας και κολλάμε τα χαρτιά μας με κόλλα ειδική για χαρτί, αλλά και διαστατικά αυτοκόλλητα στα σημεία που θέλουμε να δώσουμε βάθος και όγκο στη δημιουργία μας. 


Πάντα χρησιμοποιούμε κόλλες ειδικές για χαρτί, όπως η Aleenes που χρησιμοποιώ εγώ, γιατί αφενός δεν έχουμε κίνδυνο να «σκεβρώσει» το χαρτί μας, αφετέρου αν σε κάποιο σημείο μας «ξεφύγει», γίνεται διάφανη όταν στεγνώσει και έτσι αποφεύγουμε τα αντιαισθητικά σημάδια της κόλλας!

   6.  Με την βοήθεια του ειδικού εργαλείου crop-a-dile, τοποθετούμε το πριτσίνι (eyelet) στο tag, για να περάσουμε τα νήματα. Εκτός από εξτρά σταθερότητα και ενίσχυση στα χαρτιά μας, πολλές φορές χρησιμοποιούμε τα πριτσίνια ως στοιχεία της σύνθεσης. Αξιοποιήστε τα πολλά χρώματα και σχέδια που υπάρχουν και χρησιμοποιήστε τα ως διακοσμητικά στοιχεία, για να προσθέσετε interactive elements ή για να δώσετε χρώμα στη δημιουργία σας!

      7.     Με τις ειδικές κόλλες glitter, δώστε λάμψη σε επιλεγμένα σημεία της δημιουργίας σας. Εγώ χρησιμοποιώ πάντα Stickles της Ranger, αφού είναι  φτιαγμένες ειδικά για χαρτί, έχουν πολύ λεπτό στόμιο για ακρίβεια ακόμα και στην μικρότερη λεπτομέρεια, αλλά παγιδεύουν και το φως, δημιουργώντας ένα μοναδικό ιριδισμό στην δημιουργία σας!

Καλή επιτυχία


Υλικά:


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου