Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022

Φτιάξτε μία χριστουγεννιάτικη κάρτα

 

Οι κάρτες είναι ένας ιδιαίτερος τρόπος να δείξετε την αγάπη σας και ειδικότερα τα Χριστούγεννα. Ακολουθώντας λοιπόν το κλίμα των ημερών, έχουμε για εσάς οδηγίες για να φτιάξετε μία χριστουγεννιάτικη κάρτα τύπου Easel από την Νικολέτα Παπασαράντη, για να ευχηθείτε σε αυτούς που αγαπάτε με πραγματικά μοναδικό τρόπο!Εκτέλεση

Βάση:
  1.      Κόψτε δύο κομμάτια από το κόκκινο ή μαύρο cardstock σε διαστάσεις : 
               α.15,5 cm x 15,5 cm
               β.15, 5 cm x 31cm. 2.  Δημιουργήστε την τετράγωνη βάση, διπλώνοντας το δεύτερο κομμάτι στην μέση και στην συνέχεια ξαναδιπλώστε το μισό προς τα μέσα.3. Κολλήστε το δεύτερο κομμάτι χαρτί βάσης, στο εξωτερικό κομμάτι από το χαρτί που διπλώσατε. Ο στόχος είναι η κάρτα να ανοίγει και να στέκεται, άρα για να το κολληθεί σωστά ευθυγραμμίστε το κομμάτι μου με την βάση της κάρτας.
4. Κολλήστε χαρτιά scrapbooking σε όλες τις πλευρές τις βάσης. To μέγεθος της κάρτας είναι τέτοιο ώστε να χωράει ακριβώς ένα χαρτί από μπλοκ 6x6 ιντσών (15x15 cm). Στις μικρές πλευρές, απλά κόψτε το χαρτί scrapbooking στην μέση. 5. Διακοσμήστε την κάρτα σας όπως εσείς θέλετε. Να θυμάστε ότι οι συλλογές scrapbooking έχουν πάντα διακοσμητικά και εφήμερα που ταιριάζουν με τα χαρτιά, οπότε κάνουν την διακόσμηση ευκολότερη και πιο όμορφη! 


6. Για να φτιάξετε την ευχή σας, ωραία τεχνική είναι το heat embossing (θερμο- ανάγλυφο) με την ειδική σκόνη. Σφραγίστε ένα κομμάτι κόκκινης κάρτας με το ειδικό διάφανο μελάνι και πασπαλίστε με την σκόνη embossing σε χρυσό χρώμα. Τινάξτε την κάρτα να φύγει η εξτρά σκόνη και κάντε το θερμο-ανάγλυφο με το ειδικό πιστολάκι θερμού αέρα για χειροτεχνίες.

Tip: Η σκόνη embossing βγαινει σε μικρές συσκευασίες γιατί στην πραγματικότητα χρειάζεται ελάχιστη σε κάθε project! Όταν κάνετε embossing, βάλτε κάτω από το project σας ένα καθαρό λευκό χαρτί! Πασπαλίστε καλά το project σας με την σκόνη, τινάξτε το στο λευκό χαρτί για να φύγει το πλεόνασμα, και αυτό που θα πέσει ξαναβάλτε το μέσα στο κουτί του για την επόμενη φορά!

7. Κολλήστε κάποια διακοσμητικά στοιχεία με διαστατικά αυτοκόλλητα και κάποια με κόλλα. Επίσης μπορείτε να δημιουργήσετε clusters (μικρές συνθέσεις) διακοσμητικών για περισσότερο βάθος.

Συμβουλή: Στο scrapbooking αυτό που δίνει οπτικό ενδιαφέρον στην σύνθεση είναι αυτό που λέμε βάθος. Δηλαδή διακοσμητικά και εφήμερα ταιριασμένα και στημένα μαζί ώστε να δημιουργούν μικρότερες συνθέσεις μέσα στην ίδια την σύνθεση. Δοκιμάστε ετερόκλητα σχήματα σε χρωματικές αποχρώσεις που αλληλο- συμπληρώνονται, στημένα έτσι ώστε να φαίνεται ένα μικρό κομμάτι από το καθένα. Μην φοβάστε να κρύψετε κάτι πίσω από κάτι άλλο. Έστω και μια μικρή άκρη να προεξέχει, δίνει βάθος και αέρα στην σύνθεσή σας.
Υλικά
-        Κόκκινο Cardstock για την βάση
-        Κορδέλα κόκκινη

Η Νικολέτα εδώ χρησιμοποίησε μία παλαιότερη συλλογή - διαλέξτε εσείς την δική σας αγαπημένη εδώ και δημιουργήστε!

Καλό υπόλοιπο Σαββατοκύριακου!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου