Σάββατο 10 Ιουλίου 2021

Πάμε να φτιάξουμε ένα εύκολο μίνι άλμπουμ...

 Τρελαίνομαι για τα μικρά mini album, είναι ότι πιο γλυκό-και γρήγορο 😋-για δωράκι της τελευταίας στιγμής!

Εχω πάντα chipboard στο εργαστήριο μου, οπότε το μόνο που μου μένει είναι να βρω μία ωραία scrapbooking συλλογή για να το ντύσω και διακοσμήσω! Θα χρειαστούμε επίσης άσπρο cardstock, ψαλίδι, paper trimmer, scoring board, ταινία διπλής όψεως αλλά και κόλλα η διαστατικά αυτοκόλλητα για τα διακοσμητικά και τις φωτογραφίες!


Στις σημερινές φωτογραφίες χρησιμοποιώ την συλλογή της Jen Hadfield, Hey Hello αλλά επειδή είναι καλοκαίρι και οι καλοκαιρινές συλλογές του SnP είναι όλες φοβερές θα σας πρότεινα πρώτα να ρίξετε μία ματιά 😉👍!



Για πάμε!
Λοιπόν, θα χρειαστείτε 3 κομμάτια chipboard: 2 κομμάτια 3'' επί 4'' (περίπου 7,5εκ. πλάτος επί 10,5εκ. ύψος) και 1 κομμάτι 2'' επί 4'' (περίπου 5εκ. πλάτος επί 10,5εκ. ύψος) για την ράχη. 
Διαλέξτε δύο διαφορετικά σχέδια για να ντύσετε το άλμπουμ σας, ξεκινήστε απο το εξώφυλλο και πριν κολλήσετε το εσωτερικό διαλέξτε μία κορδέλα και κολλήστε την για να την χρησιμοποιήσετε για κούμπωμα!
Μπορείτε και εσείς να ντύσετε την ράχη με διαφορετικό χαρτί απο αυτό με το οποίο θα ντύσετε τα εξώφυλλα για μία τσαχπινιά παραπάνω!



Εαν δεν έχετε ξανα-ντύσει mini album τότε θα σας πρότεινα να ακολουθήσετε την Κατερίνα Λαιοπούλου στο Insta : στα stories της σας δείχνει ακριβώς πως να το κάνετε σωστά και με όλα τα tips&tricks 💖

Ας συνεχίσουμε τώρα με τις εσωτερικές σελίδες. 
Θα φτιάξουμε 4 διαφορετικά στυλ, τα 3 απο αυτά εις διπλούν, για να γεμίσει ωραία το αλμπουμάκι σας 😉!

Λοιπόν, για το 1ο στυλ...
Θέλουμε ένα άσπρο χαρτί βάση 11'' επί 3 3/4'' ύψος (περίπου 28εκ επί 9,5εκ ύψος) το οποίο θα διπλώσετε/χαράξετε με το scoring board στο πλάτος στις 2 1/2'', 5 1/2'' και 8 1/2''. Ντύστε αυτά τα 'παράθυρα' που δημιουργήθηκαν με χαρτί της επιλογής σας! 
Αυτό θα το χρειαστούμε 2 φορές! Εννοείται οτι δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε τα ίδια χαρτιά κάθε φορά 😜!



Για το 2ο στυλ, δύο και απο αυτό!
Άσπρη βάση κομμένη στις 15'' επί 3 3/4'' ύψος, την οποία θα διπλώσετε στο πλάτος στις 2'', 4 1/2'', 7 1/2'', 10 1/2'' και 13''. Ντύστε με χαρτιά απο την συλλογή που έχετε επιλέξει!



Πάμε και για το 3ο σετ των δύο ίδιων!
Εδώ θα χρειαστεί να κόψετε μία άσπρη βάση 16'' επί 3 3/4'' ύψος και να την διπλώσετε στο φάρδος στις 2 1/2'', 5'', 8'', 11'', 13 1/2''.
Διπλώστε προς τα μέσα τις δύο άκρες δημιουργώντας έτσι δύο τσέπες, αφού κόψετε την άνω γωνία.
Ντύστε με χαρτιά της επιλογής σας!


Και τώρα το τελευταίο στυλ!
Κόψτε δύο κομμάτια άσπρη βάση 6'' επί 3 3/4'' ύψος και διπλώστε στις 3'' στο φάρδος πάντα!
Ντύστε και αυτά τα δύο με τα αγαπημένα σας χαρτιά!



Πάμε τώρα να δέσουμε τις σελίδες αυτές μαζί!

Με το crop-a-dile θα κάνουμε τρύπες στην ράχη του mini album μας - 7 στο σύνολο - στα 3/4'' απο την κάτω άκρη της ράχης και με απόσταση μεταξύ τους στο 1/4'' και το ίδιο και στο πάνω άκρο της ράχης!


Για να προσθέσετε τις εσωτερικές σας σελίδες θα πρέπει και εδώ να κάνετε σε κάθε μία απο αυτές μία τρύπα με το crop-a-dile η με μία βελόνα για να μπορέσετε να περάσετε το σκοινί η την κορδέλα απο την κάθε μία απο τις 7 εξωτερικές τρύπες της ράχης και να κάνετε ένα κόμπο για κλείσιμο...
Κάπως έτσι 👇


Τις εσωτερικές σελίδες μπορείτε να τις προσθέσετε με όποια σειρά θέλετε και ίσως αφού τις έχετε στολίσει! Εγώ προσωπικά προτιμώ να τις στολίσω πριν τις δέσω στο mini album μου 😀!
Επίσης αφήνω ένα κενό στο πάνω μέρος του κάθε σετ μου χωρίς κόλλα, τέτοιο ώστε να μπορώ να βάλω μέσα κάποιο tag με φωτογραφία, όπως εδώ 👇




Δείτε μερικές φωτογραφίες απο το εσωτερικό ακόμη ... 












Αυτό ήταν λοιπόν!
Πως σας φάνηκε;
Είναι πραγματικά πολύ απλό αφού το φτιάξετε μία φορά δοκιμαστικά!
Και θα με θυμηθείτε...θα το φτιάχνετε ξανα και ξανά!

Καλό υπόλοιπο Κυριακής!
Τα λέμε την επόμενη εβδομάδα!
Φιλιά!











αρχικό blog post 👉https://www.guiademanualidades.com/un-mini-album-super-pequeno-para-hacer-y-regalar-51428.htm#more-51428
οι μετρήσεις είναι σε inches - εαν θέλετε να τις μετατρέψετε σε εκ., υπολογίστε οτι 1ίντσα=2,54εκ.







1 σχόλιο :