Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020

Έλάτε να φτιάξουμε μαζί...ένα σπιτάκι απο πηλό!

Είναι τέτοιες οι μέρες που με μαγεύουν όλα αυτά τα σπιτάκια κηροπήγια που βλέπω παντού που αποφάσισα να φτιάξω δικό μου! Πόσο δύσκολο μπορεί να είναι σκέφτηκα! Και είχα δίκιο, δεν είναι και πολύ!


Τι λέτε, πάμε να ξεκινήσουμε;

Λοιπόν, θα χρειαστούμε πηλό, κάποια βασικά εργαλεία είναι πολύ χρήσιμα, ένα ακρυλικό ρολό απαραίτητο! Σίγουρα χρήσιμα θα σας φανούν και κάποια κουπ-πατ, απο αυτά που χρησιμοποιείτε στην κουζίνα σας!

Υπολογίστε το μέγεθος που θέλετε για το σπιτάκι σας και 'ανοίξτε', όπως ανοίγουμε το φύλλο, τα κομμάτια σας: 2 κομμάτια το μπρος-πίσω, 2 τα πλαινά και άλλα 2 η σκεπή!


Εαν δεν έχετε κουπ-πατ σε σχήμα σπιτιού, δεν πειράζει. Με ένα μολύβι και χάρακα σχεδιάστε το σχήμα και κόψτε το με ένα κοπίδι! Κόψτε την πόρτα και ίσως παράθυρο, χρειαζόμαστε 'κενά' για να βγαίνει το φως του κεριού!


Υπολογίστε το μέγεθος της σκεπής σας και κόψτε και εδώ κάποιο παραθυράκι απο όπου θα διαχέεται το φως του κεριού!

Στην συνέχεια θα αφήσουμε τα κομμάτια να στεγνώσουν καλά, 2-3 μέρες είναι αρκετές! Καλό θα ήταν κάθε τόσο να τα γυρνάτε και μεριά για να μην 'γυρίσουν' οι γωνίες!

Αφού στεγνώσουν μπορούμε να τα κολλήσουμε χρησιμοποιόντας υγρή κόλλα...


 Ξεκινήστε απο τους τοίχους και τελευταία η οροφή!

Η υγρή κόλλα θα εισχωρήσει στον πηλό και το αποτέλεσμα θα είναι πολύ σταθερό αλλά θα προσθέσουμε και πηλό ώστε να μην υπάρχει κανένα κενό ανάμεσα στις ενώσεις.


Αφού λοιπόν στεγνώσει η κόλλα, προσθέστε πηλό στις γωνίες και στα κενά, μην αγχώνεστε εαν δεν είναι λείο αφού θα χρησιμοποιήσουμε γυαλόχαρτο για να το λειάνουμε.

Θα αφήσουμε λοιπόν και εδώ τον πηλό να στεγνώσει καλά, εννοείται οτι δεν θα χρειαστουν μέρες αλλά κάποιες ώρες, και τότε μπορείτε, με την βοήθεια ενός ελαφριού γυαλόχαρτου να λειάνεται τις ενώσεις ωστε να μην φαίνονται καθόλου!


Και τώρα φτάσαμε στο διασκεδαστικό κομμάτι!

Την διακόσμηση! Εδώ οι ιδέες πολλές και εξαρτάται απο τι στύλ θέλετε να του δώσετε!

Μπορείτε να το αφήσετε όπως έχει, να το βάψετε με λευκό ακρυλικό, η ακόμα και να το βάψετε σαν να ήταν το σπιτάκι των ονείρων σας: κόκκινη σκεπή, λουλούδια στην εξώπορτα κτλ... 

Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε χρώματα κιμωλίας, μεταλλικά χρώματα για ένα πιο γιορτινό αποτέλεσμα, μπορείτε επίσης να σφραγίσετε με archival inks ή να σχεδιάσετε με sharpie! 

Μπορείτε επίσης να κάνετε σκιάσεις με  χρωστικές και τότε το αποτέλεσμα θα είναι τελείως διαφορετικό! 

Εμείς πάντως το αφήσαμε όπως έχει και το έχουμε λατρέψει!


Αυτά λοιπόν και για αυτήν την εβδομάδα! Όπως καταλαβαίνετε έχουμε μπει σε γιορτινό mood οπότε απο εδώ και πέρα να περιμένετε και άλλα παρόμοια ποστ!

Μέχρι την επόμενη φορά, keep safe!

Φιλιά!




Το συγκεκριμένο diy το βρήκαμε στο http://www.lachicadelacasadecaramelo.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου