Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Let's talk about Alcohol Inks

Καλημέρα σε όλες και όλους! 

Όπως κάθε Παρασκευή έτσι και σήμερα νιώθω υπέροχα με την προοπτική ενός όμορφου και δημιουργικού διημέρου που βρίσκεται μπροστά μας. 

Προσπαθώ πάντα μέσα στο Σαββατοκύριακο να βρίσκω έστω και 1-2 ώρες για να κάνω κάτι δικό μου, που με ευχαριστεί και με χαλαρώνει.
Ένα από αυτά είναι και οι χειροτεχνίες, αλλά μάλλον το έχετε ήδη καταλάβει χιχιχι

Τον τελευταίο καιρό, παρακολουθώντας την καλλιτεχνική κοινότητα, είδα ότι έχουν γίνει πολύ δημοφιλή ξανά, τα γνωστά σε όλες μας μελάνια οινοπνεύματος.
Εννοείται πως μόλις τα ακούμε αμέσως σκεφτόμαστε το "τρομερό παιδί" της Ranger Tim Holtz, που τα διέδωσε με μεγάλη επιτυχία.  


Μπορείτε να πάρετε μια γεύση από τον ίδιο τον Lord Tim και τα μελάνια του, στη φετινή έκθεση Creativation 2018 στο Phoenix της Arizona.

πηγή: pinterest


Οι εφαρμογές τους είναι πραγματικά άπειρες! Τα χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε φόντα, ευχετήριες κάρτες, να βάψουμε μεταλλικά, γυάλινα ή και πλαστικά αντικείμενα. Τα μελάνια οινοπνεύματος είναι ιδανικά για λείες και μη πορώδεις επιφάνειες!
πηγή: pinterestΈψαξα πολύ το θέμα, για να καταλάβω τί είναι αυτό που τα κάνει τόσο εθιστικά! Aνακάλυψα λοιπόν,  ότι με τα μελάνια οινοπνεύματος μπορούμε να φτιάξουμε τα πιο αιθέρια και φανταχτερά σχέδια χωρίς να κοπιάζουμε! 
Το ίδιο το προϊόν δουλεύει για μας!

πηγή: pinterest

Έχουν την ιδιότητα να απλώνονται και να σχηματίζουν "νερά" στις επιφάνειες που τα εφαρμόζουμε. Σε συνδυασμό με τις δυνατές χρωστικές που περιέχουν, μας δίνουν ένα αποτέλεσμα πραγματικά μοναδικό!

Που μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε? Παντού! 


Οι mixed media artists τα χρησιμοποιούν πάνω από πάστες διαμόρφωσης για να τονίσουν τα backgrounds τους. Θυμηθείτε το project της designer μας Maria Lillepruun, για την πρόκληση του περασμένου Οκτωβρίου.

Οι card makers τα χρησιμοποιούν ακόμη και πάνω σε χαρτί για να φτιάξουν τις κάρτες τους.
Η γνωστή κι αγαπημένη Jennifer Mcguire έχει φτιάξει υπέροχα βιντεάκια, όπου δείχνει πολλούς κι εύκολους τρόπους για να χρησιμοποιήσουμε τα μελάνια αυτά.


Η πιο δημιφιλής επφάνεια, πάντως είναι το Yupo Paper, ένα ειδικά επεξεργασμένο, συνθετικό χαρτί, όπου τα μελάνια απλώνονται τέλεια και σχηματίζουν όλα αυτά τα ονειρεμένα σχέδια. 

πηγή: pinterest
Η Ranger προτείνει και κάποια εργαλεία, που κάνουν τη χρήση των μελανιών ακόμη πιο εύκολη. Το Blending Solution και το Ink Applicator είναι ειδικά σχεδιασμένα για να βοηθούν τα μελάνια να απλώνονται όμορφα και ταυτόχρονα να μπορούμε να τα αναμιγνύουμε και να δημιουργούμε διαφορετικές υφές.


Εκτός από τις flat αποχρώσεις, υπάρχουν και τα Metallic Mixatives
Με τις λαμπερές μεταλλικές τους αποχρώσεις θα σας μαγέψουν! 


πηγή: pinterest


Ακολουθείστε το σύνδεσμο για ένα step-by-step tutorial και δείτε πως μπορείτε να συνδυάσετε να μελάνια οινοπνεύματος ακόμη και με τα απίθανα Shrink Plastic Films.

Για το τέλος, σας δίνω μια σειρά από video tutorials - θα τα βρείτε εδώ -  μιας εξαιρετικής κυρίας της Sheryl Williams. Η Sheryl έχει πραγματικά εντρυφήσει στο θέμα κι εξηγεί καταπληκτικά όλα όσα θέλετε να μάθετε για τα μελάνια οινοπνεύματος. 
Καλή σας απόλαυση! 

Να έχετε ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο!

Πολλά φιλιά

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου