Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Altered Item - Santa's Τelephone από τη Νατάσσα Μπλαζάκη!

Πριν από πολύ καιρό, ξέθαψα από μια ντουλάπα, ένα παλιό μεταλλικό κουτί από κάτι σοκολατάκια. Τα After Eight, αν τα θυμάστε.
Αμέσως σκέφτηκα ότι θα μπορούσε να γίνει η βάση για ένα ρετρό τηλέφωνο. Για το λόγο αυτό, αγόρασα από ένα παλιατζίδικο, μια παλιά αναλογική συσκευή, ώστε να πάρω τα εξαρτήματα που χρειαζόμουν – το ακουστικό και το καντράν κυρίως. Χρειαζόμουν, όμως κι άλλα εξαρτήματα, οπότε αποφάσισα να τα φτιάξω μόνη μου. Χρησιμοποίησα πολυμερικό πηλό, γιατί όταν ψήνεται είναι πολύ ανθεκτικός και μπορώ να τον μεταχειριστώ όπως θέλω. Τα κουδούνια είναι φτιαγμένα από μια μπαλίτσα φελιζόλ, που την έκοψα στα δύο και σφήνωσα στα κέντρα τους δυο μικρές βιδούλες.
Η ιδέα να το κάνω τηλέφωνο του Αη Βασίλη, μου ήρθε από το challenge του Δεκεμβρίου 2016, που είχε αναρτηθεί εδώ στο blog.

Όλη η διαδικασία είχε ως εξής:

Πρώτα κόλλησα το καπάκι του κουτιού, με FinnabairArt Basics Heavy BodyGel. Γενικά, όλα τα εξαρτήματα τα κόλλησα με αυτό.
Μετά άνοιξα μια τρύπα στο κέντρο, για να εφαρμόσω το καντράν. ‘Άλλη μια τρύπα έκανα στο πλάι, για το καλώδιο του ακουστικού.
Όταν το είχα συναρμολογήσει πλήρως, έβαψα δυο χέρια το κυρίως σώμα και το ακουστικό, με Americana Decor Chalky FinishRomance”.

Τις άκρες του ακουστικού και το καλώδιο, τα έβαψα με MediaFluid Acrylics “Titan Buff”.

Tη βάση του ακουστικού, το καντράν, τα κουδουνάκια και τη χούφτα για τα κέρματα τα έβαψα με Americana Decor MetallicsTin

Μετά τους πρόσθεσα layers με Decoart Dazzling MetallicsBright Brass και Decoart TraditionsRaw Umber, ώστε να πετύχω το χρώμα του παλιωμένου μπρούτζου. Σαν τελικό layer, τα πέρασα με Lindy’s Starburst Sprays “Red Hot Poker Orange”.

Στη συνέχεια, πέρασα περιμετρικά στο κουτί, πάστα χιονιού, για να τονίσω τις σκουριές, που θα έφτιαχνα αργότερα. Στα πλάγια, έφτιαξα μερικά ανάγλυφα με το stencil Tim Holtz Collection THS049-POINSETTIA και Decoart Media Modeling Paste.

Για το εφέ της σκουριάς, ξεκίνησα βάφoντας με ένα μίγμα από Media Antiquing Creams “Carbon Black” και “English Red Oxide”. Με το ίδιο μίγμα, «βρώμισα» λίγο το ακουστικό, γιατί ήταν πιο φωτεινό από τη βάση. Σταθεροποίησα τα antiquing creams, με μια στρώση Americana Decor Ultra-Matte Varnish. Από πάνω εφάρμοσα ένα wash από το Quinacridone Gold.

Τα ανάγλυφα στα πλαϊνά του κουτιού, τα πέρασα ένα πρώτο χέρι με Quinacridone Gold και συνέχισα, τονίζοντάς τα με Traditions “Raw Umber”, Lindy’s “Red Hot Poker Orange” και “Cattail Copper Brown”. Στο τέλος, πέρασα με το δάχτυλο, λίγο Viva Decor Inka-GoldOld Silver”.

Στη μέση του καντράν κόλλησα ένα die-cut από την περσινή χριστουγεννιάτικη συλλογή της 7 Dots StudioYuletide και πέρασα από πάνω Glossy Accents. Εσωτερικά, στη θέση των αριθμών, έβαψα πρώτα με Media Fluid AcrylicsTitan Buff και στη συνέχεια κόλλησα αυτοκόλλητα γράμματα, που τα στόλισα με πράσινο Stickles.

Στη βάση του ακουστικού, στους τρεις κερματοδέκτες-αστεράκια, έγραψα ΗΟ ΗΟ ΗΟ με ένα λεπτό πινελάκι και πέρασα από πάνω GlossyAccents.

Τέλος, πήρα μια βαθιά ανάσα και ψέκασα – από ψηλά-  όλο το τηλέφωνο με LindysRed Hot Poker Orange”. Πραγματικά του έδωσε μια απίστευτη ζεστασιά στο χρώμα.

Μετά κι από αυτό, το πέρασα όλο, τρία χέρια Americana Decor Ultra-Matte Varnish.

Ελπίζω να σας αρέσει.


Πολλά φιλιά!!!

1 σχόλιο :

  1. ΑΣΎΛΛΗΠΤΟ!!!! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΞΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΧΩΡΙΣΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή