Το να φτιάξεις την δική σου σφραγίδα είναι τόσο διασκεδαστικό!
Θα χρειαστούμε:
- σετ εργαλείων χαρακτικής
- μελάνι (versacraft ή stazon)
- χαρτί αντιγραφής ή λαδόκολλα!
Ας έχετε κοντά σας και ένα ψαλίδι, έναν χάρακα και ταινία...
μπορεί να σας χρειαστούν!
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν!
Μπορείτε να σκαλίσετε την σφραγίδα σας απο την αρνητική ή την θετική πλευρά. Όπως θα δείτε στην επόμενη εικόνα, το ίδιο σχέδιο είναι τελείως διαφορετικό ανάλογα με το πως το σκαλίσετε στην επιφάνεια σας και καλό θα ήταν αυτό να το αποφασίσετε απο την αρχή.
Το θετικό είναι το δεξί κομμάτι και το αρνητικό το αριστερό!
Η διαφορά, όπως γράψαμε παραπάνω, τεράστια!
Για την θετική 'πλευρά':
Θα χρειαστεί να σκαλίσετε όλη την επιφάνεια σας, να μείνει μόνο το περίγραμμα του σχεδίου σας. Αγαπάμε αυτού του είδους το σκάλισμα, το σχέδιο είναι πάντα μίνιμαλ και καθαρό!
Για την αρνητική 'πλευρά':
Εδώ, ανάλογα με το σχέδιο σας, ένα πολύ μεγάλο μέρος της επιφάνειας σας παραμένει, μόνο λίγες λεπτομέρειες σκαλίζονται. Μία 'αρνητική' σφραγίδα κρατάει περισσότερο χρώμα.
Ανάλογα λοιπόν το σχεδίο σας, την αισθητική σας αλλά και το project σας, θα πρέπει να επιλέξετε τι θα κρατήσετε και τι θα πετάξετε!
Για πάμε να δούμε και κάποια tips!
Πριν ξεκινήσετε στην επιφάνεια σας καλό θα ήταν να εξασκηθείτε σε κάποια απλά σχέδια, όπως κύκλος, πολύ μικροί κύκλοι η μάτια, και εννοείται ευθείες γραμμές, σε μία γόμμα.
Ετσι θα μάθετε να χρησιμοποιείτε σωστά τα εργαλεία σας και την πίεση που θα ασκείτε σε αυτά ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλετε να πετύχετε!
Για κύκλους: κάντε πρώτα το περίγραμμα με το μολύβι σας, κρατήστε το εργαλείο σας σε ένα σημείο και μετά απλά περιστρέψτε την επιφάνεια σας και όχι το εργαλείο.
Για πουά η μάτια πχ: επειδή εδώ είναι ένα πολύ μικρό σχέδιο καλό είναι να χρησιμοποιήσετε την μύτη ενός μηχανικού μολυβιού η ένα καλαμάκι σουβλάκι για να σκαλίσετε το σημείο αυτό, απλά πιέζοντας προς τα μέσα και πετώντας το κομμάτι προς τα έξω!
Για ευθείες γραμμές: εδώ το μυστικό είναι στην πίεση που ασκείτε στην επιφάνεια οπότε ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλετε να πετύχετε ανάλογη και η πίεση.
Εξάσκηση και πάλι εξάσκηση ώστε να μπορεσετε να νοιώσετε άνετα με τα εργαλεία σας!
Ας φτιάξουμε λοιπόν την σφραγίδα μας...
Εφόσον είναι η πρώτη μας προσπάθεια καλό είναι το σχέδιο να είναι κάτι το απλό, οι γραμμές καθαρές!
Σχεδιάστε το και ετοιμαστείτε να το 'αντιγράψετε' στο ρυζόχαρτο η στην λαδόκολλα σας με ένα μαλακό μολύβι...
Τοποθετήστε το ρυζόχαρτο ανάποδα, η μεριά με το μολύβι να ακουμπάει την επιφάνεια σας, και με το δάχτυλο σας ή ένα bone folder, τρίψτε το με προσοχή να μην κουνήσετε το σχέδιο σας γιατί τότε η εικόνα θα είναι 'μουτζουρωμένη'.
Με αυτόν τον τρόπο το σχέδιο σας θα αποτυπωθεί πάνω στην επιφάνεια σας και είστε έτοιμοι για το ευχάριστο κομμάτι της όλης διεργασίας: ήρθε η ώρα να αρχίσετε να σκαλίζετε!
Με την V-shaped μύτη στο εργαλείο σας, ξεκινήστε με το περίγραμμα.
Με μία μικρότερη μύτη συνεχίστε με τις λεπτομέρειες.
Εδώ ξεκινήστε με λίγη πίεση, μην σκαλίζετε πολύ βαθιές λεπτομέρειες...όταν τελειώσετε μπορείτε τότε να σκαλίσετε λίγο πιο βαθιά η πλατιά!
Επόμενο στάδιο στην κατασκευή της σφραγίδας σας είναι να σκαλίσετε ένα ευρύτερο περίγραμμα ...
Για να είστε απόλυτα σίγουροι οτι η σφραγίδα σας θα σας δώσει το σχέδιο που θέλετε, θα χρειαστεί να την μελανώσετε ώστε να δείτε το ακριβές σχέδιο που χαράξατε. Και έτσι μπορείτε να κάνετε κάποιες έξτρα η πιο βαθιές χαράξεις πριν πείτε οτι είναι έτοιμη!
Και φτάσαμε στο τελικό στάδιο!
Να κόψετε ότι περισσεύει απο την επιφάνεια σας και έτσι, για περισσότερη σταθερότητα, να κολλήσετε την σφραγίδα σας σε μία ξύλινη επιφάνεια
η σε μία ακρυλική βάση για σφραγίδες!
Και αυτό ήταν!
Τώρα μπορείτε να 'παίξετε' με την καινούρια σας σφραγίδα!
Απίθανο το συναίσθημα ε;;
Αυτά λοιπόν και για αυτήν την εβδομάδα!
Ελπίζω το ποστ αυτό να σας ενέπνευσε να δοκιμάσετε να φτιάξετε και εσείς τις δικές σας σφραγίδες και να πειραματιστείτε με την χαρακτική!
Τα λέμε πάλι την επόμενη Κυριακή,
μέχρι τότε να είστε όλοι καλά και να δημιουργείτε!
Φιλιά!
Το ποστ αυτό είναι μετάφραση απο https://studiotokek.com/blog/make-your-own-stamp-tutorial/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου