Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021

Embossing 101

Μία απο τις αγαπημένες τεχνικές στο scrapbooking αλλά ιδίως στο card making είναι η τεχνική embossing / ανάγλυφο!

Υπάρχουν δύο τύποι embossing: το κρύο embossing, με την βοήθεια μηχανήματος κοπής και embossing folders και το θερμό embossing, με την βοήθεια σφραγίδων, embossing σκόνης και πιστόλι θερμού αέρα!
Το θερμό embossing είναι πολύ εντυπωσιακό γι'αυτό και θα του αφιερώσουμε το σημερινό ποστ 😊



Το ιδανικό μελάνι για να κάνετε embossing είναι διάφανο και μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στο versamark, το hero arts αλλά και το distress embossing του Tim Holtz.
Όσον αφορά τις σκόνες embossing, ανάλογα με το τι σκόνη θα χρησιμοποιήσετε το αποτέλεσμα μπορεί να είναι πολύ διαφορετικό. Κυκλοφορούν σε clear, opaque, glittered...
Αφού λοιπόν σφραγίσσετε με το ειδικό μελάνι, διαλέξετε την σκόνη που σας ταιριάζει και 'λιώστε' την με το ειδικό heat gun! 
Αυτό το συγκεκριμένο εργαλείο είναι είναι απαραίτητο για την ανάγλυφη αποτύπωση - μην δοκιμάσετε με σεσούαρ μαλλιών, το μόνο που θα πετύχετε είναι να γεμίσει ο χώρος σας σκόνη embossing 😋!

Ελάτε να δούμε τώρα 3 ξεχωριστές και πολύ δημιουργικές ιδέες...εμείς ήδη σκεφτόμαστε τις γιορτές και όλα όσα θέλουμε να δημιουργήσουμε 😀 Γιορτές χωρίς χρυσό embossing δεν γινονται!

1. Δοκιμάστε να κάνετε διάφανο embossing - με διάφανη ή λευκή σκόνη - και στην συνέχεια χρωματίστε με χρώματα ακουαρέλας...μοναδικό και πολύ ρομαντικό αποτέλεσμα!


2. Δοκιμάστε επίσης να κάνετε embossing σε ξύλο! 
Διαλέξτε ροδέλες ξύλου και φτιάξτε στολίδια για τα Χριστούγεννα...


'Ντύστε' με embossing ξυλινα χρηστικά αντικείμενα, όπως πχ ένα κουτί, και μεταμορφώστε τα : 
αφού 'μελανώσετε' την επιφάνεια που θέλετε να καλύψετε, εφαρμόστε ένα στρώμα σκόνης embossing και  πριν στεγνώσει τελείως, εφαρμόστε άλλη μία συνεχίζοντας για λίγο ακόμη με το πιστόλι θερμού αέρα. Τέλος, και πάλι πριν στεγνωσει τελείως πιέστε την σφραγίδα που θα έχετε επιλέξει έτσι ώστε να ' χαραχτεί 'στην ανάγλυφη επιφάνεια.... 
Το αποτέλεσμα εντυπωσιακό!

ιδέα που βρήκαμε στο craftelier


3. Και η αγαπημένη μας ιδέα: δοκιμάστε να κάνετε embossing καλλιγραφία με την βοήθεια του μαρκαδόρου



Αυτός ο μαρκαδόρος είναι το gadget του stamper και όχι μόνο!
Με δύο διαφορετικές μύτες (bullet και brush) και μελάνι υδατογράφησης χρησιμοποιείται παντού. Aπό το να μελανώσεις τμήμα σφραγίδας ή να διορθώσεις λεπτομέρεια στο σφράγισμα, μέχρι να βάλεις το γραφικό σου χαρακτήρα embossed στο project σου. Γράφει με ένα διάφανο μελάνι, που η αποτύπωση του είναι ένα τόνο πιο σκούρα από το χαρτί σας. Kαι είναι το καλύτερο για embossing powders.



Μα δεν είναι φοβερός ο μαρκαδόρος αυτός!
Φοβερός και για πολύ εντυπωσιακά προσκλητήρια η thank you notes!


Αυτά λοιπόν και για αυτήν την εβδομάδα!
Εννοείται θα τα πούμε την επόμενη Κυριακή.
Μεχρι τότε φιλιά!












Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου