Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

Mixed Media Τρίπτυχο από την Ιουλία Δεληγιαννίδου

Καλή Παρασκευή σε όλες και όλους!

Εύχομαι να περάσετε μια πολύ όμορφη μέρα κι ένα ακόμη καλύτερο Σαββατοκύριακο! 
Εμείς θα σας δώσουμε σήμερα ιδέες, εμπνευσμένες από την νέα μας πρόκληση, κι ελπίζουμε να σας παρασύρουμε για να ανοίξετε τα μπουκαλάκια και τα βαζάκια σας και να παίξετε μαζί μας!



Σήμερα κοντά μας η ευρηματική και άκρως δημιουργική Ιουλία Δεληγιαννίδου. Μας δείχνει πως να φτιάξουμε ένα πολύ ενδιαφέρον mixed media φόντο, με υλικά που έχουμε όλες στο τραπέζι των χειροτεχνιών μας.

Απολαύστε το!


Βρείτε στο τέλος αυτής της ανάρτησης, λίστα με τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν.


Ιουλία

Ένας mixed media τρίπτυχος πίνακας σε mdf. Εμπνεύστηκα  από το φθινοπωρινό moodboard και χρησιμοποίησα αληθινά φύλλα.



Σε τρία κομμάτια mdf έκανα κολαζ με σελίδες ενός βιβλίου, φακελάκια τσαγιού και χρησιμοποιημένα φίλτρα καφέ. Κόλλησα αληθινά φύλλα,  πέρασα παντού gesso και το αφαίρεσα από τα φύλλα με μωρομάντηλο. 


Άπλωσα modeling paste σε κάποια σημεία με στένσιλ και σε άλλα απλώς με σπάτουλα και τη χάραξα. Πέρασα ακρυλικό χρώμα καφέ παντού και το αφαίρεσα με μωρομάντηλο για να μπει στις εγκοπές και να τονίσω το ανάγλυφο. 


Με τον ίδιο τρόπο πρόσθεσα και άλλα χρώματα. Κόλλησα κουμπιά, δαντέλες, μεταλλικά στοιχεία, κλωστές και  μια καρδιά από πηλό. Τέλος, χρησιμοποίησα σφραγίδες με ανεξίτηλο μαύρο μελάνι.  


Τα κόλλησα και τα τρία σε ένα μεγαλύτερο κομμάτι mdf, στο οποίο πέρασα modeling paste και διακοσμητική άμμο, gesso και μετά ακρυλικό χρώμα καφέ που το αφαίρεσα και εδώ με μωρομάντηλο.



Και κάποιες κοντινές φωτογραφίες.



Ιουλία μου σ'ευχαριστούμε πολύ γι αυτό το πανέμορφο project! 'Ενα υπέροχο εποχιακό διακοσμητικό για μια ζεστή και χουχουλιάρικη γωνιά του σπιτιού μας!

Πάρτε gesso και modeling paste, μια-δυο σφραγίδες και ό,τι τσιτσιμπλόνι έχετε μαζεμένο - κουμπιά δαντέλες κορδέλες - και φτιάξτε το δικό σας φθινοπωρινό διακοσμητικό, ακολουθώντας τα βήματα της Ιουλίας. Και μην ξεχνάτε, έχουμε νέα πρόκληση και περιμένουμε τις συμμετοχές σας!

Να έχετε όλες ένα πανέμορφο Σαββατοκύριακο!

Υλικά

2 σχόλια :