Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Project Life by Aliki Cavras (January)

Καλημέρα!

Σήμερα ξεκινάμε κάτι εντελώς καινούργιο στο ScrapsNPieces Challenge Blog. Θα προσπαθήσουμε να σας γνωρίσουμε τον κόσμο του Project Life ή αλλιώς της δημιουργίας άλμπουμ αναμνήσεων της ζωής μας... μικρές και μεγάλες στιγμές, υπέροχα διατηρημένες στο χρόνο, για μας και για τις επόμενες γενιές. Φανταστείτε τα εγγόνια μας να βλέπουν ένα τέτοιο άλμπουμ :) 

Ποια καλύτερη να σας ταξιδέψει σ' αυτή τη δημιουργία από τη δική μας Aliki Cavras; 

Ακολουθήστε τις αναρτήσεις μας και εμπνευστείτε από την Αλίκη, ξεκινήστε κι εσείς το δικό σας άλμπουμ, βρείτε τα απαραίτητα πατώντας στα link και δημιουργήστε! 

Καλή αρχή και καλή επιτυχία λοιπόν στο καινούργιο μας ταξίδι. 

Ο λόγος στην αγαπημένη μας 

Αλίκη: 

Όσοι με γνωρίζετε ξέρετε πόσο σημαντικό είναι για μένα να κρατήσω τις αναμνήσεις μας ζωντανές για τα παιδιά μου. Γι'αυτόν τον λόγο αποφάσισα φέτος να επικεντρωθώ στο Project Life.
Μία καινούρια ενότητα λοιπόν αρχίζει όπου θα σας δείχνω τις εβδομάδες μου, θα μιλάμε για το journaling, και πολλά άλλα πάντα σε σχέση με την όλη αυτή ιδέα του να διατηρήσουμε τις αναμνήσεις μας για τις επόμενες γενιές.
Όσες δεν ξέρετε τι είναι το project life δείτε πρώτα εδώ.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να αρχίσουμε ένα τέτοιο σχέδιο. Εγώ διάλεξα ίσως τον πιο απλό
(χιχι!). Άλμπουμ με κρίκους και διαφάνειες με θήκες για φωτογραφίες και κάρτες journaling.
Άλμπουμ θα βρείτε διάφορα μεγέθη με πιο δημοφιλή το 9επί12 και 12επί12. Εγώ για αρχή διάλεξα το μικρό αλλά στην συνέχεια έχω στην άκρη αυτό εδώ το οποίο αγαπώ πολύ! Όσον αφορά τις διαφάνειες, το ίδιο...προτείνω λίγο από όλα τα είδη, με πολλές θήκες και με λίγες για να μην είναι μονότονο.

Είμαστε λοιπόν έτοιμοι, έχουμε άλμπουμ, διαφάνειες και μερικές κάρτες για να αρχίσουμε (η Μυρτώ θα φέρει αρκετές σε λίγο, μείνετε συντονισμένοι!). Για αρχή είναι αρκετά, αλλά επειδή σας ξέρω όλες έχετε και κάποια ακόμα 'πραγματάκια' που θα κάνουν το pl σας πιο διασκεδαστικό και όμορφο...το fuse, καινούριο αγαπημένο για να φτιάξουμε δικές μας διαφάνειες η να φέρουμε αυτές που έχουμε στα μέτρα μας, ένα roller date stamp για να σημειώνουμε την ημερομηνία είτε στις κάρτες μας είτε κατευθείαν στην φωτογραφία μας με stazon η archival μελάνια, και εννοείται όλων των ειδών διακοσμητικά όπως washi, wood veneer, αυτοκόλλητα (δικά μου αγαπημένα τα element stickers της 7dots!).

Μαζέψτε τα όλα σε ένα σημείο, ίσως σε ένα δίσκο τον οποίο θα μετακινείτε όπου κάθεστε για να δουλέψετε και ξεκινάμε!

 η πρώτη μου σελίδα, κάτι σαν εξώφυλλο...



 ...μου αρέσει να χρησιμοποιώ πολλές μικρές
η μία μεγάλη κομμένη σε μικρά κομμάτια φωτογραφίες!


 ...και το πίσω μέρος!




Η πρώτη εβδομάδα του χρόνου ήταν πιο μεγάλη, 10 μέρες! αλλά και γεμάτη αφού είναι ακόμα μέρες γιορτινές...

Όπως βλέπετε, διακοσμητικά δεν έβαλα πολλά, το θέμα μας είναι να γράψουμε την ιστορία!
Προσπαθώ να κρατήσω και κάποια ισορροπία στα χρώματα, των φωτογραφιών αλλά και των καρτών που προσθέτω στις θήκες για το journalling.

Αυτή λοιπόν είναι η πρώτη εβδομάδα!

Θα επανέλθω και με τις επόμενες και με κάποιες ιδέες για να μην είναι μονότονο το άλμπουμ σας από την 'μονοτονία' της καθημερινότητας, ιδίως όσων έχουμε παιδιά στο σχολείο!

Επίσης, θα επανέλθω με το προσωπικό μου ημερολόγιο...άλλη μία ωραία ιδέα για να καταγράψετε τα συναισθήματα, τις σκέψεις, τις προσωπικές σας αναζητήσεις...πολύ θα ήθελα και η μαμά μου να είχε αφήσει κάτι τέτοιο, θα βοηθούσε ίσως να καταλάβω κάποια πράγματα που πλέον δεν μπορώ να συζητήσω μαζί της.

Σας φιλώ!


7 σχόλια :

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραία ιδέα!!! Alikiευχαριστούμε πολύ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αλίκη μέχρι κι εμένα έβαλες στην πρίζα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αχ τι καλά! τι φανταστικά πολύχρωμο που θα είναι το δικό σου! <3

      Διαγραφή
  4. Αχ, τι ωραιο Αλίκη μου !! Φοβερή έμπνευση και εκτέλεση !! Μακάρι να τα καταφέρω και γω και να φτιάξω έστω και ένα τέτοιο άλμπουμ, αν και ομολογώ οτι μου είναι πολύ δύσκολο....δεν μπορω να μπω σε σειρά βρε παιδί μου !!! Θα προσπαθήσω όμως ... διαβάζοντας και βλέποντας όλα αυτά που φτιάχνεις εχω αρχίσει να ζηλεύω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αχ τι καλα!!! Κ εγω το προσπαθω απο περισυ αλλα κολλαω στις λεπτομερειες κ μου παιρνει πολυ χρονο με αποτελεσμα να μην καταφερνω κ πολλα... Νομιζω θα με κρατας σε εγρηγορση:-) (πολυ ωραια γραμματα κανεις by the way!!) Καλη συνεχεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή