Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Christmas card tutorial by Maria

Θα σας δείξω πως να φτιάξετε μία απλή καρτούλα Χριστουγεννιάτικη, με υλικά που έχουμε όλες μας:)

Μην την φοβηθείτε, κ αν ξεκινήσετε μην ξεχάσετε την συμβουλη που δινω πάντα, κάντε ταυτόχρονα δυο τουλάχιστον, ο χρόνος θα είναι ο ίδιος κ εσείς θα εχετε ετοιμάσει καρτούλες για 2 αγαπημένους σας.

Στην φωτογραφία βλέπετε κραφτ βαση κάρτας (αλλα και με λευκή γινεται εξίσου υπέροχη) 
Διαστάσεις 4Χ5,5in (δηλαδή 10Χ14 εκ)

Ένα distress μελάνι πράσινο ( ή και καφέ απόχρωση, δίνει όγκο στο κάθε κομμάτι χαρτιού) 
Εγώ έχω χρησιμοποιήσει το forest moss 


Κομματάκια χαρτιού τα οποία έχουν πλάτος 3,5in, 3in, 2,5in, 2in, 1,5in 

Ένα επιπλέον κομμάτι χαρτί σε ύψος όσο σχεδόν η κάρτα, σε καφέ απόχρωση διάλεξα εγω για τον κορμό του δέντρου.

Κορδέλα κόκκινη σε μήκος οσο το πλάτος της κάρτας κλειστη 2 φορές και ακόμα παραπάνω για τον φιόγκο (στην φώτο ειχα κόψει μικρότερο κομμάτι αρχικά )

Διακοσμητικά οπως περλες ή στρασάκια ή ότι σας αρέσει, και οτι επίσης σας αρέσει για αστέρι στο δέντρο εγώ εβαλα ένα κουμπί.





Ανοίξτε την κάρτα και με ένα κοπίδι κάντε μια σχισμή στην ράχη της κάρτας όσο το ύψος της κορδέλας σας σχετικά χαμηλά αν δείτε κ απο το αποτέλεσμα της κάρτας μου. 
Καλό ειναι να βαλετε πρώτα τα κομματάκια των χαρτιών πανω στην καρτα πριν τα κολλησετε δοκιμαστικά για να μαρκάρετε που θα κάνετε την σχισμή ωστε να μπορέσετε να βάλετε μετα ανετα τα χαρτιά. 



Περάσετε την μια άκρη της κορδέλας απο την εσωτερική πλευρά της κάρτας στη σχισμή για να βγεί εξωτερικά κ την άλλη άκρη φέρτε την μπροστά. Το αποτέλεσμα ειναι να φαίνεται η κορδέλα αριστερά οταν θα ανοιγετε την κάρτα. Προτείνω να βάλετε κόλλα 2πλής όψης στα 2/3 του πλάτους της κάρτας μπροστά οπως φαινεται στην φώτο για να μπορέσετε μετα να κάνετε τον φιόγκο κ να μείνει η κορδέλα στη θέση της. Φτιάξτε ένα ομορφο φιογκάκι :)


Κολλήστε τον κορμό στην κάρτα οχι εντελώς άκρη άκρη..

 


Κολλήστε τα χαρτιά σας αν θέλετε οπως στην φώτο δηλαδή να γέρνουν εναλλάξ απο τη μία ή την άλλη πλευρά και αφου τα έχετε περάσει με το distress μελάνι. Για καλύτερο αποτέλεσμα χρησιμοποιήστε διαστατικα αυτοκόλλητα 1 χιλιοστού μόνο στις άκρες ομως των κομματιών για να τα κολλήσετε στη θέση τους.
Στολίστε το δεντράκι σας κατα βούληση και έτοιμη η γρήγορη και εύκολη καρτούλα σας!


Ανυπομονούμε να δούμε τις δικές σας προσπάθειες!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου