Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

Time - Step by Step Tag από την DT Coordinator

Καλημέρες! Πέρασε ένα καταπληκτικό δημιουργικό διήμερο, όλα τα κορίτσια έφτιαξαν πανέμορφες δημιουργίες, πολύ σύντομα θα σας δείξουμε όλα τα έργα τους και το πόσο τέλεια περάσαμε!

Σήμερα είναι μέρα για ένα step by step tutorial από την dt coordinator μας, Νατάσα Μπλαζάκη.

Το συγκεκριμένο project ήταν η συμμετοχή του Scraps n Pieces, στο φθινοπωρινό τεύχος του περιοδικού Creativity. Μπορείτε να το βρείτε στα περίπτερα σε όλη την Ελλάδα και έχει πολύ όμορφες δημιουργίες. 

Πάμε να δούμε, λοιπόν, πως η Νατάσα έφτιαξε βήμα-βήμα αυτό το ιδιαίτερο mixed media tag. 






1. Έφτιαξα αυτό το tag χρησιμοποιώντας σαν βάση χαρτόνι από συσκευασία.

2. Χρησιμοποίησα paper clay για να φτιάξω τα ανάγλυφα στοιχεία με τα καλούπια σιλικόνης Prima  IOD “Baroque 1” και “ Baroque 6”. Στη σύνθεση χρησιμοποίησα και κάποια μεταλλικά στοιχεία της Finnabair.

3. Σχεδίασα κι έκοψα στο επιθυμητό μέγεθος δυο κάρτες, τη μια μικρότερη από την άλλη και τις κόλλησα μεταξύ τους με Aleens Tacky Glue
Οι διαστάσεις τους είναι  8 .5 x 4.5 ίντσες η μεγάλη κάρτα και 8 ¼ x 4 ¼ η μικρότερη. 
Έκανα τρύπα στο πάνω μέρος με το Crop-a-Dile II Big Bite και έβαλα ένα eyelet

4. Πέρασα το tag  ένα στρώμα Finnabair Heavy Gesso Black. 

5 & 6. Χρησιμοποίησα ένα κομμάτι chipboard στο οποίο έκανα heat emboss με distress embossing powder, για να του δώσω τραχειά υφή.  

7.  Στη συνέχεια, με ένα stencil Prima και την πάστα Finnabair Crackle Gold, δημιούργησα τα ανάγλυφα σε όλη την επιφάνεια του tag. Όσο η πάστα ήταν ακόμη νωπή, ψέκασα με Lindys Stamp Gang spray για να απαλύνω το έντονο χρυσό χρώμα και να δώσω μπρονζέ όψη.

8.  Στη συνέχεια κόλλησα όλα τα διακοσμητικά στοιχεία με Aleens Tacky Glue και τα πέρασα με μαύρο γκέσο. Αφού είχε στεγνώσει η πάστα κρακελέ, δημιούργησα λεπτομέρειες με μια background σφραγίδα, Archival inkJet Black” και black embossing powder

9. Σφράγισα  κι έκανα heat emboss, πάνω σε ένα κομμάτι από χαρτί αφής, τη λέξη Time. Την ενσωμάτωσα στο φόντο με multi medium matte

10. Χρησιμοποίησα χρώματα Prima Metallic Accents, Finnabair Mica Powders και Finnabair Art Alchemy Waxes, για να δημιουργήσω πολλά layers, να δώσω βάθος και να τονίσω λεπτομέρειες στα ανάγλυφα στοιχεία. 

11. Στο τέλος δούλεψα ακόμη περισσότερο τις σκιάσεις με Faber-Castell Big Brush Marker μαύρο, και λευκό Dylusions Paint Pen. Φιξάρισα την κατασκευή με Decoart Americana Acrylic Sealer/Finisher.Έδεσα κορδέλα και δαντέλα για διακόσμηση. 


Enjoy some close ups!






ΥΛΙΚΑ & ΕΡΓΑΛΕΙΑ
Ελπίζουμε να σας εμπνεύσει να φτιάξετε το δικό σας έργο και γιατί όχι; να συμμετάσχετε στην πρόκληση του Οκτωβρίου και να μπείτε στην κλήρωση για ένα υπέροχο δώρο! 




2 σχόλια :

  1. Απλά δεν υπάρχει!!! ΤΕΛΕΙΟ!!!! Συγχαρητήρια για τη δημοσίευση!! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νατάσα είναι υπέροχο! Μπράβο σου! Ευχαριστούμε πολύ για το αναλυτικό tutorial.

    ΑπάντησηΔιαγραφή