Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Letter altering tutorial - by Valia Katzaki

Καλημέρα κοριτσάκια!

Πόσες από εσάς χαζεύετε τα όμορφα γράμματα που η Μυρτώ έχει στο μαγαζί κι αναρωτιέστε πώς θα μπορούσατε να τα φτιάξετε? 
Κάθε φορά που τα βλέπω, περνάνε από το μυαλό μου εκατοντάδες ιδέες! 

Σήμερα θα σας δείξω πως να φτιάξετε με πολύ απλά βήματα ένα ρομαντικό altered letter.
Ξεκινάμε?

1. Διαλέγουμε το γράμμα μας και το περνάμε μια ή δυο στρώσεις γκέσο για να το δουλέψουμε άνετα χωρίς να μαλακώσει το χαρτί. Αφού στεγνώσει το γκέσο, με το αγαπημένο μας στένσιλ απλώνουμε modeling paste σε όλες τις επιφάνειες του γράμματος.


Όταν τελειώσουμε, το γραμμα θα είναι κάπως έτσι


2. Με γνώμονα το χαρτί με το οποίο θα ντύσουμε την μπροστινή πλευρά του γράμματος, διαλέγουμε το χρώμα με το οποίο θα χρωματίσουμε το γράμμα μας. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι υλικό θέλουμε. Εγώ διάλεξα mist, μου αρέσει πολύ ο διαφορετικός τρόπος που απορροφά το χρώμα του mist το γκέσο και η modeling paste, δίνοντας ένα ελαφρό washed effect. 
Ψεκάζουμε κατά βούληση πάνω σε ένα craft mat για να μαζέψουμε μετά το χρώμα με ένα χαρτι ακουαρελας. Τίποτε δεν πάει χαμένο! Στεγνώνουμε με ένα heat gun για να επισπεύσουμε τη διαδικασία. 


3. Για να τονίσουμε τα περιγράμματα, τα περνάμε με ένα coordinating distress ink. Για έντονη αντίθεση, μπορούμε να περάσουμε και μέρος της modeling paste με το ίδιο distress ink.





4. Διαλέγουμε το χαρτί με το οποίο θα ντύσουμε την μπροστινή όψη, Τοποθετούμε ανάποδα το γραμμα επάνω και κάνουμε το περίγραμμα με μολύβι. Κόψτε με προσοχή και κολλήστε το χαρτί πάνω στο γραμμα με gel medium. Όταν στεγνώσει καλά, περάστε τις άκρες του χαρτιού με το ίδιο distress ink. 




5. Είμαστε έτοιμοι να στολίσουμε το γραμμα μας. Για να αυξήσουμε την επιφάνεια για τα embellishments, κολλάμε με gel medium δαντέλα στα αριστερά του γράμματος και αφήνουμε να στεγνώσει καλά.


6. Διαλέγουμε διακοσμητικά ανάλογα με το ύφος που θέλουμε να δώσουμε, Μια που το γραμμα μας θα είναι ρομαντικό, διάλεξα λουλούδιαchipboardπέρλες, πεταλούδες. Περνάμε τα διακοσμητικά μας με το ίδιο distress ink, για να δέσουμε το σύνολο. Κολλάμε όλα τα διακοσμητικά με gel medium. Όταν τελειώσουμε, περνάμε το γραμμα μας με ένα sealer σε σπρέι για να το προστατεύσουμε από φθορές. Έτοιμοι! 


Ελπίζω να σας ενέπνευσα να φτιάξετε κι εσείς το δικό σας γραμμα ή και γιατί όχι όλο το όνομά σας! Είναι πολύ εύκολο αλλά και πολύ εντυπωσιακό! 

Σας ευχαριστώ :) 

Φιλιά 
Βάλια 

3 σχόλια :

  1. Υπέροχο Βάλια!!
    Εμένα πάντως μου αρέσει πολύ και πίσω μεριά! ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ όμορφες και οι δύο πλευρές! Μπράβο Βάλια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι ωραίο που το έφτιαξες !!! Και γω που νόμιζα οτι έπρεπε να ντυθεί όλο με χαρτί ... αυτό με το ανάγλυφο και το distress μα παρα πολύ μου άρεσε !!! Τέλειο Βάλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή